Modifica setarile cookie
Toate categoriile

De ce umblă Prigojin relaxat prin Rusia, după tentativa de lovitură de stat? Răspunsul neașteptat al ambasadorului rus în SUA

Liderul opoziției ruse Alexei Navalnîi a primit săptămâna trecută încă o pedeapsă aspră pentru că s-a ridica împotriva Kremlinului: un tribunal l-a condamnat la încă 19 ani de închisoare și l-a trimis de îndată într-o celulă cu regim de izolare.

Soarta lui Navalnîi contrastează puternic cu situația lui Evgheni Prigojin. În iunie, șeful mercenarilor din grupul Wagner l-a pus pe Vladimir Putin în fața celei mai mari provocări din cele două decenii în care a condus Rusia. În timp ce trupele lui Prigojin se apropiau amenințător de Moscova, Putin, extrem de furios, a spus într-un discurs televizat că cei care au apucat „calea trădării” vor fi pedepsiți. După aproape două luni, Prigojin încă n-a pățit nimic.

Evident, prețul pentru înfruntarea lui Putin nu este unul fix. Însă ceea ce surprinde este că Prigojin nu s-a ascuns și nu s-a ocupat cu "mărunțișuri" după ce și-a curmat revolta "pe ultima sută de metri", notează CNN.

Citiți articolul integral pe spotmedia.ro.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult