Modifica setarile cookie
Toate categoriile

De ce sportivii de la Wimbledon nu au făcut reverențe în fața reginei Camilla. Secretul din trecut care o leagă de turneu

Apariția reginei Camilla la Wimbledon 2023 nu a inclus gesturi formale din partea jucătorilor de pe teren.  

Până în anul 2003, sportivii de la Wimbledon obișnuiau să se încline în fața tuturor membrilor familiei regale. Atunci a avut loc însă o schimbare a gesturilor formale din cadrul turneului.

Miercuri, Camilla a participat la turneul de tenis de elită de la Londra, fiind prima ei zi la campionatul de Grand Slam din acest an și fiind pentru prima dată prezentă la Wimbledon în calitate de regină.

Camilla, în vârstă de 75 de ani, a stat în loja regală, unde a fost însoțită de sora ei, Annabel Elliot, și de Prințul Albert de Monaco. De la eveniment a lipsit regele Charles al III-lea.

Tabloidele britanice au notat că sportivii nu au făcut nici o plecăciune sau reverență în fața reginei, așa cum s-ar fi așteptat mulțimea.

Citește și
familia camilla
Ce rol au copiii reginei Camilla în familia regală britanică. Cine sunt frații vitregi ai prinților William și Harry | FOTO

Sportivii care concurau pe Centre Court obișnuiau să facă o plecăciune sau o reverență după ce intrau pe terenul de iarbă dacă membrii familiei regale erau așezați în loja regală.

În 2003, în conformitate cu dorința Ducelui de Kent, președintele de atunci al clubului, s-a convenit să se renunțe la tradiția ca jucătorii să facă reverențe sau plecăciuni în fața membrilor familiei regale la intrarea sau la ieșirea de pe Centre Court. Regula a fost actualizată astfel încât să se aplice doar în cazul în care regina Elisabeta și prințul Charles - suverana și succesorul ei de atunci - erau prezenți.

În ultimii ani, jucătorii au optat să se încline sau să facă o reverență în fața membrilor familiei regale care le înmânează trofeul - însă asta este la alegerea lor, notează People.

Secretul din trecutul reginei Camilla care o leagă de turneul de tenis

Cu ocazia sferturilor de finală de la Wimbledon, regina Camilla a stat de vorbă cu două fete și un băiat de mingi. Ea a mărturisit că a făcut aceeași treabă ca și ei, cu mulți ani în urmă.

„Trebuie să fii foarte agil. Îmi amintesc că am făcut-o acum 100 de ani la Queen's (Club). Este destul de dificil”, a spus ea, potrivit Telegraph.

Regina Camilla a mai vorbit și despre trecutul său în tenis din timpul turneului Wimbledon din 2013, dezvăluind în glumă că obișnuia să joace acest sport, dar că acum se simte „prea bătrână", potrivit Telegraph.

Ea a făcut această mărturisire după ce John McEnroe, comentator și triplu campion la Wimbledon, a întrebat-o dacă joacă tenis

„Oh, foarte prost... Mi-ar plăcea să încep din nou, dar poate că sunt prea bătrână", a răspuns ea.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult