Modifica setarile cookie
Toate categoriile

De ce Prințul Philip nu a primit niciodată titlul de Rege. Regula care i-a stat în cale

Prințul Philip a fost cel mai longeviv prinţ consort din istoria Marii Britanii. El și Regina Elisabeta a II-a au fost căsătoriți timp de 74 de ani. Ducele de Edinburgh au decedat vineri, la vârsta de 99 de ani.

Viața Prințului Philip s-a schimbat complet pe 2 iunie 1953, atunci când Elisabeta a II-a a urcat pe tronul britanic după moartea tatălui ei.

Peste noapte, Ducele de Edinburgh - ofițer naval și tânăr soț - a trebuit să devină bărbatul de la care toată lumea se aștepta să își îndeplinească îndatoririle regale și să îi fie alături reginei în fața publicului - totul sub titlul de Prinț Consort, și nu de Rege.

Când s-a căsătorit cu Regina Elisabeta, Philip a renunțat la titlul de Prinț al Greciei și Danemarcei, pentru a deveni Duce de Edinburgh. Dar când Regina Elisabeta a II-a a urcat pe tron, el nu a devenit la rândul său Rege. I-a stat în cale o regulă veche a Casei Regale, potrivit căreia un bărbat care se căsătorește cu o regină va avea titlu de Prinț Consort, potrivit revistei TIME.

Soțul unei regine este numit Prinț Consort, deoarece titlul de Rege este dat doar unui monarh care moștenește tronul. Prin urmare, titlul de rege îi va reveni Prințului Charles, care o va urma la tron pe Regina Elisabeta a II-a.

Citește și
Prințul Philip - 1
Ce avere a lăsat moștenire prințul Philip. Suma considerabilă strânsă de ducele de Edinburgh

Potrivit lui Nigel Cawthorne, autor al unei cărți despre viața Prințului Philip, un factor important a fost și naționalitatea acestuia, fiind născut în Grecia.

Înainte de căsătoria cu Elisabeta a II-a, Philip a citit biografia Prințului Albert, soțul Reginei Victoria și atunci și-a dat seama că „rolul soțului reginei s-a schimbat”, a explicat Cawthorne.

„Victoria a fost un monarh care a condus efectiv Regatul Unit, iar Prințul Albert (născut în Bavaria) a fost practic prim-ministrul ei în toate sensurile, deși nu a deținut oficial funcția. Chiar dacă avea un rol important, nu a primit titlul de "Rege Consort" pentru că era străin”, a scris Cawthorne.

În 1957, Philip, a devenit oficial prinț după ce Regina Elisabeta i-a acordat titlul.

Pe de altă parte, femeile care intră în familia regală prin căsătorie trebuie să respecte reguli ușor diferite. Soția unui rege aflat pe tron va primi titlul de regină consoartă, un rol simbolic care o va împiedica să urce pe tron. De exemplu, Kate Middleton va deveni probabil Regina Catherine atunci când Prințul William va fi încoronat și va avea parte de o ceremonie similară cu cea a soțului ei.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult