Modifica setarile cookie
Toate categoriile

De ce o piatră antică, numită Piatra Destinului, va fi mutată pentru Charles al III-lea, noul rege al Marii Britanii. FOTO

O piatră antică simbolică, numită Piatra Destinului (Stone of Destiny), va fi mutată de la Castelul Edinburgh la Londra pentru încoronarea Regelui Charles al III-lea.

Piatra, care a fost folosită timp de secole la inaugurarea regilor scoțieni, a fost confiscată de regele Edward I și transformată într-un tron la Westminster Abbey în 1296.

Cunoscută și sub numele de Stone of Scone, piatra a fost adusă înapoi în Scoția în 1996, potrivit indy100.com.

În 1953, regina Elisabeta a II-a s-a așezat pe piatră

În 1953, regretata Regina Elisabeta a II-a s-a așezat pe piatră când a fost încoronată, iar acum piatra va fi adusă la ceremonia fiului ei. Nu există încă o dată stabilită pentru ceremonia de încoronare.

Historic Environment Scotland (HES), care administrează Castelul Edinburgh, a anunțat că piatra va fi folosită înainte de încoronarea regelui Charles al III-lea și apoi va fi adusă înapoi în Camera Coroanei din castel.

Citește și
William
Prințul William, văzut pentru prima oară după moartea bunicii lui. Ce a făcut nepotul Reginei Elisabeta a II-a. FOTO ȘI VIDEO

„Piatra va părăsi din nou Scoția doar pentru o încoronare în Westminster Abbey”, s-a arătat pe site-ul HES.

Cum a fost descrisă Piatra Destinului

Piatra Destinului este descrisă ca o gresie cu granulație grosieră și este considerată un simbol istoric al mândriei și monarhiei Scoției.

După ce a fost luată din Scoția de către regele Angliei Edward I în secolul al XIII-lea, piatra a fost în cele din urmă returnată scoțienilor de ziua Sfântului Andrei în 1996.

În 1950, patru studenți de la Universitatea din Glasgow au furat piatra de la Westminster Abbey.

Trei luni mai târziu și la peste 800 de kilometri depărtare, piatra a fost descoperită la altarul Arbroath Abbey.

Povestea jafului Pietrei Destinului a fost transformată și într-un film în 2008, cu același nume.

În noiembrie 2020, primul ministru scoțian Nicola Sturgeon a anunțat planuri de a muta piatra în Perth.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult