Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Daneza care a murit după vaccinarea cu AstraZeneca a avut simptome neobişnuite

Daneza în vârstă de 60 de ani care a murit din cauza unui cheag de sânge după ce a fost imunizată anti-COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca a avut simptome "foarte neobişnuite", a anunţat duminică seara Agenţia Daneză a Medicamentului.

Femeia a avut un număr scăzut de trombocite şi cheaguri în vasele de sânge mici şi în cele mari, precum şi hemoragii, a precizat sursa citată, conform Reuters.

Campaniile europene de vaccinare au fost afectate în ultimele două săptămâni de informaţii privind apariţia de tromboze la persoane imunizate cu vaccinul AstraZeneca.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a afirmat că nu există niciun indiciu că acestea au fost provocate de vaccinare, poziţie susţinută şi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Compania farmaceutică AstraZeneca a anunţat că a încheiat duminică o analiză a procesului de vaccinare cu serul anti-COVID-19 pe care l-a produs şi nu a descoperit vreo dovadă a unui risc crescut de formare de cheaguri sanguine la persoanele inoculate cu acest vaccin, pe care mai multe ţări europene l-au suspendat în urma semnalării unor cazuri de tromboză suspecte.

Citește și
vaccin Pfizer
UE va compensa întârzierea livrărilor de vaccin AstraZeneca cu ajutorul Pfizer

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult