Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Daily NK: Cei mai apropiați aliați ai lui Vladimir Putin sunt sceptici cu privire la război. Coreea de Nord dă înapoi

Până și cei mai apropiați aliați ai președintelui rus Vladimir Putin rămân sceptici cu privire la traiectoria războiului din Ucraina, scrie Business Insider, care citează Daily NK.

În acest context, Coreea de Nord face un pas în spate în ceea ce privește promisiunea de a ajuta Rusia în războiul cu Ucraina. arată sursa citată.

Coreea de Nord și-a arătat, anul trecut, intenția de a ajuta Rusia în a reconstrui teritoriile afectate de război. La acel moment, aproximativ 1.000 de muncitori au fost recrutați pentru aceste planuri, conform Daily NK.

Între timp, Coreea de Nord a amânat să trimită muncitori care să lucreze la reconstrucția regiunilor ucrainene afectate de război.

Coreea de Nord dă înapoi

În septembrie anul trecut, ambasadorul Coreei de Nord și-a exprimat intenția de a trimite în teritoriile ocupate de ruși muncitori coreeni, conform Associated Press.

Citește și
Kim Jong Un
Schimbare bruscă în Coreea de Nord. Decizia neașteptată luată de Kim Jong Un pe final de an

Inițial, planurile s-au concretizat prin recrutarea a aproximativ 1.000 de muncitori constructori.

Ținând cont de faptul că războiul Rusiei împotriva Ucrainei durează de aproape un an, Coreea de Nord a renunțat la planuri și a decis ca momentan să nu trimită ajutor în „zonele periculoase”, conform surselor Daily NK.

O sursă a declarat că acest plan era valabil doar în situația în care Rusia punea capăt rapid războiului din Ucraina. 

„Războiul nu merge așa cum credeau ei”, arată sursa din Coreea de Nord a Daily NK.

Aceeași sursă a mai afirmat că, în prezent, „situația nu este suficient de bună pentru a-i trimite” pe muncitori în zonele distruse de război.

„Cred că nici măcar țara noastră [Coreea de Nord] nu își poate face oamenii să alerge într-o zonă periculoasă pentru a câștiga bani, indiferent cât de importanți sunt banii”, a mai arătat sursa citată.

Sprijinul pentru războiul lui Putin a scăzut pe măsură ce ofensiva rusă a avansat, conform Business Insider.

Un miliardar rus care se află în contact cu oficiali de rang înalt a declarat pentru The Washington Post că există o „frustrare uriașă în rândul oamenilor din jurul lui” Vladimir Putin.

„E clar că nu știe ce să facă”, a spus el pentru The Post.

În timpul unei videoconferințe cu Putin în decembrie, Xi Jinping și-a reafirmat sprijinul pentru Rusia, dar a recunoscut că „situația internațională este complicată și destul de controversată”.

Fostul comandant aliat suprem al NATO, amiralul James Stavridis, a declarat pentru MSNBC în ianuarie, că Putin „se străduiește să câștige forță de muncă”, deoarece se estimează că Rusia a suferit aproximativ 100.000 de victime de la începutul invaziei și până în prezent. 

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult