Modifica setarile cookie
Toate categoriile

”Dacă Vestul își încetează sprijinul, Vladimir Putin va cuceri Ucraina în 15 zile”. Declarații șocante la cel mai înalt nivel

Dacă aliații occidentali își încetează sprijinul, Vladimir Putin va cuceri Ucraina în 15 zile, a declarat Josep Borrell, șeful diplomației Uniunii Europene.

Josep Borrell, diplomatul șef al UE, a declarat că, dacă aliații occidentali își încetează sprijinul pentru Ucraina, războiul se va termina în doar 15 zile, ceea ce duce la o victorie a președintelui rus Vladimir Putin, scrie agenția bulgară Novinite, care citează publicația spaniolă 20minutos.

Borrell a recunoscut că mulți doresc o rezolvare rapidă a conflictului, inclusiv poporul ucrainean însuși. Totuși, el a subliniat că rezultatul războiului este crucial.

"Dacă încetăm să susținem Ucraina, în cincisprezece zile războiul se va încheia, iar Putin va fi reușit. Dar este ceea ce ne dorim pentru ucraineni și pentru propria noastră siguranță ca europeni?", a întrebat Borrell retoric.

Ajutorul UE pentru Ucraina a depășit 130 de miliarde de euro

Șeful diplomației UE a subliniat importanța sprijinului continuu, astfel încât atunci când vor avea loc negocierile de pace cu Rusia, Ucraina să poată asigura condiții care să îi protejeze suveranitatea și integritatea teritorială.

Citește și
vladimir putin republica moldova
Odele pe care Putin le-a primit din Republica Moldova de ziua lui: „Fie ca toate obiectivele dumneavoastră să fie atinse!”

Borrell a pledat anterior pentru dreptul Ucrainei de a lovi adânc în teritoriul Rusiei, argumentând că Putin încearcă să folosească întreruperile energetice pe care le provoacă atacurile sale pentru a realiza ceea ce nu poate realiza militar.

El a subliniat că aliații occidentali se angajează să sprijine Ucraina prin toate mijloacele necesare și că rezistența energetică va fi esențială în iarna viitoare. Borrell a menționat că ajutorul UE pentru Ucraina a depășit acum 130 de miliarde de euro.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult