Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cutremurul din Grecia nu a provocat victime sau pagube însemnate. Seismul a fost urmat de două replici

Un cutremur cu magnitudinea 5,7 s-a produs, vineri, în largul insulelor greceşti Strofade, în Marea Ionică (vest), potrivit Observatorului Euro-Mediteranean, fără a provoca iniţial victime sau pagube importante, au indicat mass-media elene.

„Seismul a fost înregistrat la ora locală 09:12 (07:12 GMT) la o adâncime de circa 20 de kilometri, într-o zonă în care cutremurele sunt frecvente”, a declarat seismologul Gerassimos Papadopoulos la televiziunea publică ERT.

Două replici, cu magnitudinea 2,9, respectiv, 4,5 au urmat acestui cutremur, potrivit lui Gerassimos Papadopoulos.

Seismul a fost resimţit pe insula Zakynthos, aflată în apropiere, dar şi în peninsula Peloponez.

Observatorul din Atena raportase iniţial două cutremure succesive cu magnitudinea 5,2, respectiv 5,7, însă Gerassimos Papadopoulos nu a exclus „o eroare de sistem” şi a raportat un singur cutremur cu magnitudinea 5,7.

Citește și
papua noua guinee cutremur
Cutremur devastator. O mie de case au fost distruse, iar numărul morților este în creștere. Unde s-a produs

Insulele Strofade cuprind două insule, una nelocuită, iar cealaltă adăpostind o mănăstire.

Grecia este situată pe falii geologice majore, iar cutremurele sunt frecvente, în special în larg, însă de obicei nu provoacă victime sau pagube majore.

Ultimul cutremur cu victime din Grecia, cu magnitudinea 7, a avut loc la 30 octombrie 2020 în Marea Egee, între insula grecească Samos şi oraşul Izmir (vestul Turciei).

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult