Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cutremurul din China a făcut ravagii în regiunea Gansu. Bilanțul victimelor ar putea crește dramatic

Your browser doesn't support HTML5 video.

Cel puțin 126 de oameni au murit și 700 au fost răniți după ce un cutremur cu magnitudinea 6,2 a lovit, la miezul nopții, o provincie montană din nord vestul Chinei. Peste 4.000 de pompieri, soldați și polițiști au fost mobilizați.

Dar gerul a complicat căutarea supraviețuitorilor printre dărmături. Iar miile de sinistrați sunt puși la grea încercare de frigul pătrunzător, minus 14 grade Celsius.

În imaginile difuzate pe rețelele de socializare se văd studenți dintr-un cămin care izbesc o ușă blocată cu un scaun, pentru a putea ieși afară. Apoi, în fața căminelor din Lanju, capitala regională, fac un foc să se ferească de gerul pătrunzător. Alții erau acoperiți cu pături.

Și în alte locuri sinistrații s-au adunat și au făcut focuri ca să se încălzească, pentru că erau și minus 14 grade Celsius.

Președintele Xi Jinping a trimis mii de salvatori în regiunea calamitată, Gansu - care este una dintre cele mai sărace ale Chinei. Peste 5.000 de case și alte clădiri s-au prăbușit sau au fost grav șubrezite. Mai ales case vechi, din paiantă, puțin rezistente.

Aprovizionarea cu apă, liniile electrice, transporturile și infrastructura de comunicații au fost serios perturbate.

Cutremurul a declanșat și o alunecare de teren care a înghitit jumatate dintr-un sat. Numai acolo au fost raportați câteva zeci de dispăruți.

Bilanțul victimelor ar putea crește dramatic, avertizează autoritățile.

Oricum, acesta este cel mai grav seism din China din ultimii 13 ani, în privința pierderilor de vieți omenești.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult