Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cutremur în apropierea României. Oameni, loviți de dărâmături când fugeau din case

Your browser doesn't support HTML5 video.

S-a instalat panica la Tirana, capitala Albaniei şi în împrejurimi, în urma unui cutremur de 5,8 pe scara Richter.

Cel puţin 49 de oameni au fost răniţi, iar în oraşul Durres s-au înregistrat distrugeri însemnate. Numai durată scurta, de doar 20 de secunde, a făcut ca urmările să nu fie mai grave de atât.

Epicentrul cutremurului a fost localizat la 30 de kilometri de capitală, lângă Durres, al doilea oraş ca mărime al ţării, unde s-au înregistrat şi cele mai importante pagube materiale. Tot în Durres, autorităţile au evacuat preventiv spitalul, amplasat într-o clădire veche.

Produsă la o adâncime de numai 10 kilometri, mişcarea tectonică a fost resimţită pe o rază de 250 de kilometri. În Tirana, sute de oameni s-au repezit pe străzi. Panica s-a amplificat când, după 11 minute, s-a produs o replică având magnitudinea 5,3.

A fost cel mai puternic cutremur înregistrat în Albania din ultimii 30 de ani. Localnic: A fost groaznic, eram înăuntru şi zgâlţâitul era aşa de violent că nu ne puteam ţine pe picioare ca să ieşim din casă. Doi dintre copiii mei s-au rănit, iar un tânăr de 25 de ani s-a lovit la cap. Ne-am speriat, n-am mai trăit un aşa cutremur niciodată.

Citește și
cutremur
Cutremur în România, vineri dimineață. S-a produs la o adâncime de 129 de kilometri

Localnic: Eram în casă, mâncăm. Reporter: Cum s-a simţit? Localnic: Mai rău că niciodată, a fost extrem de puternic.

Câteva faţade de clădiri s-au fisurat, iar în anumite locuri bucăţi mari de zidărie s-au prăbuşit peste maşinile parcate în apropiere. O persoană din orașul Durres și-a rupt piciorul în timp ce fugea din casă, iar alţii au fost loviţi de diverse obiecte.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult