Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cutremur de 5,7 grade în Japonia, înaintea taifunului Hagibis

Un cutremur cu magnitudinea de 5,7 grade a avut loc sâmbătă după-amiază în prefectura japoneză Chiba, în estul capitalei Tokyo, în timp ce regiunea se află în alertă maximă în aşteptarea puternicului taifun Hagibis.

Cutremurul s-a produs la 18:22 ora locală cu epicentrul în largul coastelor prefecturii Chiba, la o adâncime de 80 de kilometri, potrivit Agenţiei de Meteorologie Japoneză (JMA), relatează Agerpres.

Autoritățile nu au emis o alertă de tsunami în urma cutremurului puternic.

Cutremurul a fost resimţit cu o magnitudine de 3 grade în mai multe zone ale capitalei Tokyo, precum şi în oraşele Yokohama, Atsugi (Kanagawa) şi Shizuoka, aflate în alertă maximă înainte de venirea taifunului Hagibis.

În oraşul Ichihara, din Chiba, rafalele de vânt puternice s-au soldat cu moartea singurei victime raportate până acum, un bărbat de 50 de ani a cărui camionetă a fost răsturnată, potrivit mass-media locale.

Citește și
supertaifunul Hagibis
Japonia, lovită de un "super-taifun". O persoană a murit, iar mai multe provincii sunt evacuate

O altă persoană este dată dispărută la Shizuoka după ce a fost luată de apele umflate ale unui râu, în timp ce numărul răniţilor în întreaga ţară se ridică la cel puţin 36, potrivit cifrelor furnizate de postul public de televiziune NHK.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult