Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cutremur cu magnitudinea de 6,6, raportat duminică. Cel puţin doi morţi în urma valului de seisme din ultimele 24 de ore

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un cutremur semnificativ cu magnitudinea de 6,6 a fost resimţit, duminică, în sudul Insulelor Filipine.  

Repilca a fost resimțită duminică, în sudul Filipine, la o zi după ce un cutremur puternic s-a produs pe insula Mindanao.

Seismul de duminică a fost înregistrat la ora locală 18:36 (10:36 GMT) la nord-est de Bislig, în Mindanao.

Cel puţin două persoane au murit în urma cutremurului produs sâmbătă seara, cu magnitudinea 7,6, potrivit USGS, respectiv 7,4 conform Centrului Seismologic European Mediteranean (EMSC), urmat de o serie de replici cu magnitudini peste 6, a anunţat Institutul american de geofizică (USGS), transmite AFP și Agerpres.

Locuitorilor filipinezi evacuaţi în cursul nopţii li s-a permis să revină la casele lor duminică, după cutremurul de sâmbătă seara.

Citește și
cutremur filipine
Cutremur de 7,4 în Filipine. Locuitorilor li s-a permis să revină la casele lor. „Tremurăm din cauza replicilor”

Acest seism a zguduit zone din provinciile filipineze Surigao Del Sur şi Davao Oriental, conducând la evacuări din regiunile costiere şi la emiterea unor alerte de tsunami în această ţară şi în Japonia.

Seismele se produc frecvent în Filipine, arhipelag situat pe "Cercul de Foc" al Pacificului, o zonă cu activitate seismică şi vulcanică intensă, care se întinde din Japonia până în bazinul Pacificului, trecând prin Asia de Sud-Est.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult