Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cutremur cu magnitudinea de 5,8, produs în Noua Zeelandă. Premierul acorda un interviu în direct

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un cutremur puternic a zguduit cea mai mare parte a Noii Zeelande luni, informează dpa şi Reuters.

Cutremurul a avut o magnitudine de 5.8 grade pe scara Richter, iar epicentrul seismului a fost localizat la 30 de km nord-vest de Levin, localitate situată în apropierea capitalei Wellington, potrivit Geonet.

Deocamdată nu au fost raportate pagube sau răniţi.

Seismul s-a produs cu puţin timp înaintea orei locale 8.00 (20:00 GMT), la o adâncime de 37 de kilometri şi a fost urmat de o serie de replici cu magnitudinea de 3.5, 3.6 şi 3.7 grade pe scara Richter.

Peste 35.000 de oameni din toată Noua Zeelandă au raportat Geonet că au simţit cutremurul.

Citește și
Noua Zeelandă a eliminat transmiterea comunitară a coronavirusului
Noua Zeelandă a eliminat transmiterea comunitară a coronavirusului

Noua Zeelandă se află pe "Cercul de foc" al Pacificului, activ seismic, un arc de 40.000 km de vulcani şi gropi oceanice care înconjoară o mare parte din Oceanul Pacific.

Oraşul neozeelandez Christchurch încă se reface după un cutremur cu magnitudinea de 6.3 grade produs în 2011 şi în care şi-au pierdut viaţa 185 de persoane.

În 2016, un tremur de magnitudine de 7.8 grade de Richter a lovit oraşul Kaikoura din Insula de Sud a Noii Zeelande, ucigând două persoane şi provocând pagube în valoare de miliarde de dolari, inclusiv în capitala Wellington.

Jacinda Ardern acorda un interviu în direct  

Cutremurul a fost resimţit până în Wellington, unde şefa guvernului era intervievată în cadrul unei emisiuni matinale dintr-o clădire a parlamentului concepută să atenueze forţele seismice prin oscilaţii la nivelul fundaţiei.

"Tocmai are loc un cutremur aici", i-a spus Jacinda Ardern prezentatorului emisiunii care se afla la Auckland, mult mai în nordul insulei, uitându-se în jurul său. Apoi, surâzătoare, ea şi-a recăpătat deplina siguranţă şi a continuat interviul.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult