Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Curtea Europeană de Justiție a amendat Ungaria cu 200 de milioane de euro pentru tratamentul aplicat migranților

Ungaria a fost condamnată de către Curtea Europeană de Justiție la plata a 200 de milioane de euro și o penalitate de 1 milion de euro pe zi de întârziere pentru punerea în aplicare a măsurilor privind migranții.

Curtea Europeană de Justiție (CEJ) a decis joi că Ungaria trebuie să plătească o sumă forfetară de 200 de milioane de euro și o penalitate de 1 milion de euro pe zi de întârziere pentru nepunerea în aplicare a măsurilor care i-au fost cerute în materie de migrație și politici de azil, scrie Deutsche Welle.

Judecătorii de la Strasbourg au declarat în decembrie 2020 că Ungaria nu a respectat legislația UE privind tratamentul migranților și i-au ordonat să implementeze modificări. Instanța a precizat că nepunerea în aplicare a hotărârii sale „constituie o încălcare fără precedent și extrem de gravă a dreptului UE”.

CEJ: Ungaria nu a respectat drepturilor migranților care solicitau protecție

CEJ a decis că „Ungaria nu a luat măsurile necesare pentru a se conforma hotărârii din 2020 în ceea ce privește accesul la procedura de protecție internațională”.

Curtea a mai hotărât, de asemenea, că Budapesta nu a respectat dreptul migranților care solicitau protecție de a rămâne în Ungaria până la o decizie finală privind recursurile împotriva respingerii și „expulzarea resortisanților țărilor terțe cu ședere ilegală”.

Citește și
viktor orban klaus iohannis
”Ungaria sprijină România pentru șefia NATO”. Premierul maghiar Viktor Orban îl compară pe olandezul Mark Rutte cu Stalin

Judecătorii au spus că, făcând acest lucru, Ungaria „nesocotește principiul cooperării sincere” și „se sustrage în mod deliberat aplicarea politicii comune a UE”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult