Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cursă strânsă pentru președinția SUA. Ce strategii noi adoptă Harris și Trump pentru a câștiga noi votanți

Your browser doesn't support HTML5 video.

Chiar dacă democrata Kamala Harris a atras donații record de peste un miliard de dolari în doar trei luni de campanie, avantajul financiar nu se traduce în capital electoral.

Cei doi candidați sunt umăr la umăr, cu 47 % în sondajele recente realizate în cele şapte state cruciale în alegerile prezidenţiale. Că să atragă noi alegători, Trump și-a înmulțit atacurile vulgare, în timp ce democrații încing atmosfera la mitinguri cu ajutorul unor vedete precum Eminem ori Bruce Springsteen.

A fost o atmosferă incendiară la un miting electoral din Detroit, unde Eminem l-a introdus în scena pe fostul președinte Barack Obama.

Barack Obama: „De obicei n-am trac, dar m-am simţit într-un anumit fel intrat după Eminem... Observ că îmi transpiră palmele, mi se înmoaie genunchii, îmi simt brațele ca plumbul. Am vomitat pe pulover paștele maică-mii. Sunt emoționat, dar la suprafață par calm și pregătit să arunc bombe, însă tot uit”.

În timp ce Obama îi înflăcărează pe simpatizanții democrați parafrazând hitul „Lose yourself” al lui Eminem, Trump face curte claselor populare, punandu-și un șorț și vânzând cartofi prăjiți la fasfood.

Citește și
trump harris
Un nou ping-pong de declarații dure între Donald Trump și Kamala Harris. Ultimul interviu al democratei, motiv de atac

Sunt tot atâtea trucuri pentru a căștiga voturi. Cu 12 zile înaintea alegerilor prezidenţiale, cei doi candidați străbat cele șapte state indecise, de care va depinde deznodmanatul scrutinului.

Donald Trump: „Cu ajutorul vostru, ne pregătim de cei mai grozavi patru ani din istoria țării noastre”.

Kamala Harris: „Sper și mă rog ca poporul american să înțeleagă nu doar ce e în joc la aceste alegeri, ci și cât de mult contează America pentru restul lumii”.

Sperând că îi atrage pe conservatorii moderaţi, Kamala Harris face campanie alături de fosta parlamentară republicană Liz Cheney, o adversară aprigă a lui Trump.

Liz Cheney: „Când te gandești la nivelul de instabilitate, la procesul de decizie atât de haotic, la misoginismul lui, Trump nu e cineva în care să ai încredere să-l trimiți în Biroul Oval. La acest scrutin, avem de făcut o alegere importantă. Nu între partide, ci între Bine și Rău”.

Liz Cheney este „proastă ca noaptea”, i-a răspuns Trump. În ultimele zile, Donald Trump a lansat grosolănii fară seamăn. Chiar venind din partea lui Trump, cascada de vulgarităţi spuse în public consternează. Kamala Harris este o „ratată, o sonată, sau o „adevărată scursură”, i-a transmis Trump democratei.

Donald Trump: Nu te mai suportăm. Ești o vicepreşedintă de că..., cea mai rea, eşti concediată. Pleacă de-aici. A fost intervievată în emisiunea „60 Minutes”. A ieșit atât de rău... Oare băuse? Se droghează? Nu știu, n-am idee”. La un miting în Pennsylvania, republicanul în vârstă de 78 de ani şi-a deschis discursul cu o digresiune despre... organele genitale ale unui star local, Arnold Palmer, o legendă americană a golfului.

Donald Trump: „Când făcea un duş cu alţi profesionişti, ăştia exclamau „o, Doamne, este incredibil”.

Pe simpatizantele venite să-l asculte în Detroit, Trump le-a somat ... „Dați-le câte un brânci de pe canapea porcilor grăsani de soți ai voștri și trimiteți-i să-l voteze pe Trump”.

Neavand încotro, vicepreşedinta și-a înăsprit tonul împotriva republicanului.

Kamala Harris: „De multe ori, nu poate termina propozițiile. El le numește divagații, dar eu cred că sunt simple aiureli. Sunt lucruri pe care le-a spus și care stârnesc râsul și au ajuns subiect de glume. Dar vorbele contează când vin din partea cuiva care aspiră să (re)devină președintele Statelor Unite”.

Numărul record al celor care stau la cozi că să voteze anticipat dovedește cât de strânsă e cursa electorală.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult