Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cum vrea Lukașenko să pună capăt protestelor în Belarus. Schimbarea propusă de președinte

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a evocat luni ideea unui referendum constituţional pentru a calma ampla mişcare de contestare ce are loc în Belarus de trei săptămâni.

Duminică, zeci de mii de susţinători ai opoziţiei s-au strâns pe străzile din Minsk, pentru al treilea weekend consecutiv, pentru a denunţa realegerea lui Lukaşanko, într-un scrutin considerat fraudulos de opoziţie, desfăşurat la 9 august.

Liderul belarus a spus că ''specialişti'', printre care judecători de la Curtea Supremă, lucrează în prezent la un proiect de revizuire a legii fundamentale, care va fi apoi supus ''referendumului''.

''Aş vrea ca aceste schimbări să ducă la progresul societăţii noastre. Vom insista pe aceste schimbări şi vom propune aceste schimbări poporului nostru'', a declarat liderul belarus într-o şedinţă de lucru, potrivit Agerpres.

El nu a oferit niciun detaliu concret asupra acestui proiect de revizuire a Constituţiei, pe care Moscova l-a calificat drept o pistă promiţătoare pentru ieşirea din criză.

Citește și
Proteste masive în Belarus, duminică. Cel puțin zece persoane au fost arestate
Zeci de mii de persoane protestează în Belarus. Autoritățile au arestat zeci de manifestanți

Lukaşenko (66 de ani) a recunoscut că Belarusul este condus de un ''sistem oarecum autoritar'' şi a evocat o posibilă reformă a sistemului judiciar.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult