Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cum vor rușii să oprească incursiunea ucraineană. Imaginile surprinse din satelit cu tactica trupelor Kremlinului

Your browser doesn't support HTML5 video.

Avansul ucrainean continuă pe teritoriul Rusiei. Forțele Kievului au atacat, de asemenea, patru aerodromuri militare rusești cu drone și au capturat 100 de prizonieri.

Între timp, autoritățile din Belgorod au ridicat starea de urgență în zonă, la următorul nivel, federal. Belgorod se află lângă Kursk, regiunea în care trupele ucrainene au cucerit peste 70 de așezări în ultimele 10 zile.

Deborah Haynes, corespondent Sky News: „Ne aflăm pe teritoriul ucrainean, la unul dintre punctele de trecere a frontierei. Acolo este controlul rușilor. După cum puteți vedea, acestea sunt mașinile ucrainenilor, au pe ele semnul în formă de triunghi, specific acestei operațiuni (de incursiune). Trec de cealaltă parte a graniței. Acesta a fost locul de unde forțele ucrainene au lansat contraofensiva”.

Potrivit analiștilor militari, invazia ucraineană în curs de desfășurare în regiunea Kursk „generează efecte tangibile în materie de apărare, logistică și securitate în Rusia”.

Armata rusă, „îngrijorată de potențialele avansuri ucrainene rapide și continue spre nord”

Noi imagini surprinse din satelit arată mai multe tranșee și șanturi săpate, care să oprească înaintea mașinilor de război. Fortificațiile se află în zona Lgov, la aproximativ 17 kilometri de teritoriul revendicat până acum de forțele Kievului în vestul Rusiei.

Citește și
trupe speciale ucraina
Ce vrea să creeze Ucraina pe teritoriul cucerit din Rusia. Trupele Kievului exultă: „Ne atingem obiectivul strategic”

Acest lucru sugerează că armata rusă este „îngrijorată de potențialele avansuri ucrainene rapide și continue spre nord”, spun analiștii Institutului american pentru Studiul Războiului. De asemenea, forțele ruse par să fie „ deosebit de preocupate de autostrăzile principale” și probabil că lucrează pentru „protejarea preventivă a liniilor importante de comunicații terestre”.

Militarii care au început atacul transfrontalier în urmă cu 10 zile ne arată o parte din arsenalul capturat.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: „Avansul nostru în regiunea Kursk merge bine, ne atingem obiectivul strategic. Dronele noastre funcționează exact așa cum ar trebui”.

Michael Clarke, analist: „Președintele Zelenski a mai spus noaptea trecută, și citat azi-dimineață, că au capturat peste 100 de prizonieri, dar totodată a avertizat că situația e una dificilă în sudul (Ucrainei). Rușii au arătat clar că nu își vor slăbi ofensiva în sudul (Ucrainei) din cauza acestei incursiuni. Eu unul cred că vor trebui să facă asta ulterior, dar încă nu s-a întâmplat asta, iar ucrainenii speră că dacă fac tot ce le stă cu putință în legătură cu această incursiune, rușii vor fi nevoiți să-și retragă o parte din trupele existente în sud”.

Între timp, autoritățile din Kursk au decis aseară târziu să evacueze încă un district, ca urmare a incursiunii ucrainene pe teritoriul rus.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult