Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cum sunt torturați deținuții din închisorile din Coreea de Nord. „Crud, umilitor și inuman”

Închisorile din Coreea de Nord își supun deținuții la torturi prin impunerea pozițiilor de stres și a bătăilor, potrivit unui raport ONU.

Secretarul general al ONU a menționat în raport faptul că deținuții închisorilor din Coreea de Nord poate fi descris ca „tortură sau alte forme de tratament, crud, umilitor și inuman”.

O deținută a țării a mărturisit pentru raportul ONU faptul că a fost bătută de gardieni cu un băț, un scaun și cu o curea de piele.

„Unora dintre deținuți li se spunea să-și pună capul pe bare (n.r. – din celule) și erau bătuți de gardieni cu o bâtă..eram ca niște saci de box pentru ei”, a spus aceasta.

Și „infracțiunile” minore sunt pedepsite. Spre exemplu, deținuții care sunt prinși că sforăie sunt puși să facă 1000 de genuflexiuni. Mulți dintre ei ajung să leșine din cauza efortului.

Citește și
Kim Jong Un
Kim Jong Un recunoaşte că situaţia alimentară din Coreea de Nord este ''sub tensiune''
Un membru AUR a fost prins cu cannabis în Parlament. Reacția ironică a lui George Simion

Un alt deținut a explicat ce înseamnă pozițiile de stres la care sunt supuși. „Într-o poziție fixă, trebuie să stai în genunchi, fără ca restul corpului să atingă podeaua, cu mâinile întinse în față. Trebuie să stai așa ore întregi. Dacă te miști, te bat peste mâini cu un baston”, a spus acesta.

O femeie deținut a mărturisit pentru raportul ONU faptul că „pielea feței este ca o rană deschisă, bărbia este dislocată, iar patru dinți mi-au căzut din cauza bătăilor cu un lemn”.

De asemenea, raportul menționează și faptul că mâncarea primită de deținuți este inadecvată și de proastă calitate. Două persoane aflate în pușcărie au afirmat că știu că au existat deținuți care au murit din cauza malnutriției.

Mâncarea necorespunzătoare nu a făcut decât să agraveze situația pentru mulți dintre cei care erau obligați să muncească. Pentru că nu puteau duce sarcinile la bun sfârșit, acestora li se tăia din porțiile de mâncare sau erau bătuți.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult