Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cum sunt eliberați cei mai periculoși criminali din Rusia pentru a lupta în Ucraina. Grațierea vine direct de la Putin

Un criminal rus care a fost eliberat din închisoare pentru a lupta în războiul din Ucraina, pentru a ucide apoi o femeie în vârstă, a fost eliberat a doua oară pentru a se întoarce pe front, potrivit rudelor femeii.

„Ucigașul bunicii a scăpat de pedeapsă pentru crima sa – din nou – și a plecat să lupte în război”, a declarat Anna Pekareva, nepoata Yulia Byuskikh, pentru BBC.

În 2022, Ivan Rossomakhin a fost eliberat din închisoare, unde ispășea o pedeapsă de 14 ani de închisoare pentru crimă, pentru a se alătura grupului de mercenari Wagner.

Ulterior i s-a permis să se întoarcă acasă în districtul Vyatskiye Polyany din regiunea Kirov din Rusia. Acolo, el a atacat-o și a ucis-o pe Yulia, în vârstă de 85 de ani, în propria ei casă.

Crima a fost una dintre mai multe comise de criminali care au fost eliberați din închisorile din toată Rusia pentru a se alătura grupului Wagner.

În luna aprilie a acestui an, Rossomakhin, în vârstă de 29 de ani, a fost găsit vinovat de violul și crimă și condamnat la 22 de ani într-o închisoare de înaltă securitate, ulterior mărită la 23 de ani. Instanța a remarcat că uciderea „a implicat o brutalitate extremă”.

Dar Anna spune că guvernatorul închisorii a anunțat acum familia că Rossomakhin a fost eliberat pe 19 august – la doar o săptămână după începerea sentinței sale.

„Prima mea reacție a fost teroarea. Am citit rapoartele criminalistice și știu ce i-a făcut acest om bunicii mele. Este monstruos că a fost eliberat din nou”, spune Anna, adăugând: „Faptul că asta se întâmplă în secolul 21... nu există cuvinte care să descrie ceea ce se întâmplă!”

Un document oficial văzut de BBC, semnat de guvernatorul închisorii, precizează că deținutul a fost eliberat în legătură cu o lege specifică rusă care permite armatei să recruteze condamnați pe care să îi trimită în prima linie.

Este a doua oară când criminalul condamnat este scos din închisoare pentru a lupta în Ucraina.

La scurt timp după începerea invaziei pe scară largă, grupul de mercenari Wagner al lui Evgheni Prigojin a început să recruteze condamnați din închisori pentru a lupta în Ucraina. Dacă deținuții ar fi de acord să se înscrie, ei ar primi o grațiere oficială de la președintele rus Vladimir Putin.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult