Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cum se face acum moderarea postărilor și comentariilor pe Twitter. Primul interviu al vicepreședintelui companiei

Moderarea conținutului pe Twitter și cenzurarea discursului urii se bazează foarte mult pe programe informatice automatizate, așa numiții boți.

Eliminarea manuală a comentariilor sau ștergerea postărilor este o practică mai puțin folosită, a precizat Ella Irwin, vicepreședintele companiei.

În loc să șteargă pur și simplu postările problematice, responsabilii companiei preferă să le „ascundă” și să împiedice distribuirea și redistribuirea acestora, aceasta fiind tactica folosită pentru a împiedica promovarea discriminărilor ori a discursului bazat pe ură, a precizat pentru Reuters Ella Irwin, vicepreședintele Twitter pentru politici de securitate și încredere.

Twitter restricționează, de asemenea, mai agresiv, hashtag-urile și rezultatele căutărilor în materie de abuzuri, inclusiv exploatarea copiilor, iar sistemul este utilizat indiferent de impactul potențial asupra utilizărilor într-un context pozitiv ale termenilor de căutare, a precizat vicepreședintele Twitter, ceea ce înseamnă că și postările care nu se referă la asemenea abuzuri, dar au o legătură de termeni cu acestea, să fie afectate, a arătat sursa citată.

„Cea mai mare schimbare este că echipa este pe deplin împuternicită să se miște rapid și să fie cât mai agresivă posibil”, a spus Irwin joi, în primul interviu acordat de un director Twitter de la achiziția companiei de social media de către Elon Musk, la sfârșitul lunii octombrie.

Citește și
kanye west
Kanye West și-a mărturisit admirația pentru Hitler. Elon Musk i-a suspendat contul de Twitter

Vicepreședintele Twitter a ales să vorbească public după ce analiștii au remarcat o creștere a numărului discursurilor instigatoare la ură pe serviciul de social media, în urma anunțului lui Elon Musk de a amnistia conturile suspendate de fosta conducere a companiei. Elon Musk spunea că va repune online conturile care nu au încălcat legea sau nu s-au implicat în „spam flagrant”.

Vineri, Musk a promis „consolidarea moderării conținutului și protecția libertății de exprimare” în cadrul unei întâlniri cu președintele Franței, Emmanuel Macron.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult