Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cum să devii milionar postând mesajul potrivit pe Twitter

New York a plătit 69,1 milioane de dolari lui Yaron Oren-Pines, un inginer electric care are o companie cu sediul în Silicon Valley, la sfârșitul lunii martie pentru 1.450 de ventilatoare care nu au ajuns niciodată, potrivit Buzzfeed News.

Acordul a fost încheiat după ce Oren-Pines a trimis un singur tweet președintelui Donald Trump susținând că ar putea asigura ventilatoare pentru combaterea pandemiei de coronavirus. Pe 27 martie, Trump a replicat că Ford și General Motors ar trebui să "înceapă să facă ventilatoare, acum!" Oren-Pines i-a răspuns lui Trump, scriind: "Putem furniza ventilatoarele ICU. Să mă cheme cineva URGENT".

După ce Oren-Pines nu a reușit să livreze, Heather Groll, un purtător de cuvânt al Biroului de Servicii Generale din New York, a declarat pentru Buzzfeed că contractul a fost „reziliat” și „o mare parte din bani au fost returnați statului”. Ea a refuzat să precizeze cât mai era încă, dar a menționat că biroul poartă discuții cu privire la „câteva aspecte rămase”.

Conform unui official de stat din New York, grupul de lucru Coronavirus al Casei Albe lucrează cu Oren-Pines. Funcționarul a vorbit anonim, deoarece nu este autorizat să discute public problema.

"Grupul de lucru Coronavirus de la Casa Albă nu a fost niciodată informat despre acest contract și nu a fost implicat deloc în el", a declarat pentru publicație Katie Miller, un purtător de cuvânt al vicepreședintelui Mike Pence.

Citește și
batran
S-a sinucis de teamă că se va infecta cu noul coronavirus: „Impactul izolării a fost unul devastator pentru el”

Plata statului New York către Oren-Pines a fost cea mai mare dintre multe procurări nerevendicate făcute de Departamentul de Sănătate din New York, în urma unui ordin executiv din 7 martie, emis de guvernatorul democratic Andrew Cuomo. Ordinul a permis departamentului să plătească mărfurile înainte de a le primi pentru a achiziționa rapid echipament medical necesar spitalelor pentru combaterea pandemia de coronavirus.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult