Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Facebook, ironizat după ce a cenzurat operele nud ale unor mari pictori

Your browser doesn't support HTML5 video.

Autorităţile flamande au apelat la umor ca să protesteze faţă de decizia luată de Facebook de a cenzura operele unor mari pictori.

Au realizat un clip, în care presupuşi agenţi FBI îi protejează pe vizitatorii unui muzeu de picturile care conţin nuditate.

Vizitatorii Casei Memoriale Rubens din Anvers au pendulat între uluire şi amuzament când au fost rugaţi să-şi mute privirea de la faimoasa pictură "Adam şi Eva". Autorităţile pentru turism din Flandra au realizat acest clip ca să atragă atenția asupra politicii Facebook privind nuditatea.

Reţeaua socială a cenzurat în ultima perioadă mai multe postări în care erau promovate opere ale lui Rubens, care, în urmă cu patru secole, stârneau şoc şi încântare în aceeaşi măsură.

Compania pare să fi înțeles ironia şi a anunţat că îşi va revizui filtrele, ca să scutească de cenzură unele opere de artă faimoase.

Citește și
Ludovic Orban
Ludovic Orban: ”Categoric nu îmi reproşez că moţiunea de cenzură a căzut”. Pe cine dă vina

"Aveţi cont pe o reţea socială? Da. Trebuie să vă îndepărtez de picturile care conţin nuditate. Trebuie să vă protejăm de nuditate, chiar dacă e de natură artistică. Aici includem picturile care prezintă părţi ale corpului uman, precum abdomen, fese sau decolteu. Vă aducem aici, în faţa acestui tablou. E pentru propria dumneavoastră protecţie."

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult