Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cum decurge tratamentul prințesei Kate Middleton. Ce se știe până acum despre diagnosticul ei de cancer

Prinţul William al Marii Britanii a oferit câteva detalii despre starea de sănătate a soției sale, Kate Middleton, care urmează o chimioterapie preventivă pentru cancer, relatează Yahoo News.

În timpul unei vizite la Spitalul Comunitar St. Mary’s din Marea Britanie, pe 10 mai, el a vorbit cu un administrator al spitalului despre starea de sănătate a soției sale.

„L-am întrebat pe William despre soția lui Kate și el a spus: „Se simte bine, mulțumesc”, a spus administratorul spitalului, Tracy Smith, reporterilor, potrivit Associated Press.

Kate Middleton a spus că se află în „primele etape” ale chimioterapiei preventive după ce a fost diagnosticată cu cancer, a anunțat ea pe 22 martie 2024, într-o înregistrare video. Ea nu a precizat tipul de cancer.

Diagnosticul a venit după ce prinţesa britanică a suferit o intervenție chirurgicală abdominală în ianuarie.

Citește și
printul william si printesa kate
Prințul William a dezvăluit ce se întâmplă cu Kate, bolnavă de cancer. Ce i-a spus unei femei

„La acea vreme, se credea că starea mea nu era canceroasă. Operația a avut succes. Cu toate acestea, testele după operație au constatat că cancerul a fost prezent”, a spus ea în înregistrarea video.

Kate a adăugat că vestea diagnosticului ei de cancer a fost un „șoc uriaș”: „După cum vă puteţi imagina, acest lucru a necesitat timp. Mi-a luat timp să mă recuperez după o intervenţie chirurgicală majoră pentru a-mi începe tratamentul. Dar, cel mai important, ne-a luat timp să le explicăm totul lui George, Charlotte şi Louis într-un mod adecvat pentru ei şi să îi asigurăm că voi fi bine".

Kate este al doilea membru al familiei regale care se confruntă cu probleme importante de sănătate în acest an.

Operația abdominală a lui Kate Middleton

Pe 16 ianuarie 2024, Kate a suferit o operație abdominală. A doua zi, Palatul Kensington a precizat: „Operația a avut succes și este de așteptat ca ea să rămână în spital timp de zece până la 14 zile, înainte de a se întoarce acasă pentru a-și continua recuperarea. Pe baza sfaturilor medicale actuale, este puțin probabil ca ea să revină la sarcinile publice până după Paște.”

După ce Kate s-a întors acasă la Windsor, o sursă din palat a declarat pentru NBC News că era de așteptat ca timpul de recuperare să fie de două până la trei luni după operație.

Ce fel de cancer ar avea prințesa Kate

Nu se știe ce fel de analize a făcut Kate pentru a fi diagnosticată. Cu toate astea, testele de diagnosticare a cancerului pot implica analize de sânge, scanări și biopsii.

O biopsie este o procedură medicală care presupune prelevarea unei mici mostre pentru a putea fi examinată la microscop și pentru a identifica dacă există celule anormale. Catherine a spus că „testele efectuate după operație au constatat prezența cancerului".

În mesajul său, prințesa a spus că echipa medicală a sfătuit-o să urmeze un tratament de chimioterapie preventivă.

Chimioterapia este un tratament în care se utilizează medicamente pentru a distruge celulele canceroase. Există mai multe tipuri diferite de medicamente pentru chimioterapie, dar toate acționează într-un mod similar. Acestea împiedică reproducerea celulelor canceroase, ceea ce le împiedică să crească și să se răspândească în organism.

Catherine a declarat că se află „în primele etape” ale tratamentului.

Ce este chimioterapia preventivă

Chimioterapia preventivă este administrată înainte sau după un tratament primar, cum ar fi o intervenţie chirurgicală, pentru a reduce riscul ca un cancer să revină sau să se răspândească. Tratamentele preventive administrate înainte de tratamentul primar se numesc terapie neoadjuvantă. Tratamentele preventive administrate ulterior, ca în cazul lui Kate, se numesc terapie adjuvantă, conform Reuters.

Chimioterapia adjuvantă poate „curăţa” orice celule canceroase rămase, dar valoarea sa variază în funcţie de tipul de cancer şi de mărimea şi localizarea acestuia, spune profesorul Bob Phillips, oncolog pediatru la Universitatea din York.

Ulterior, pacienţii pot continua să facă terapie de întreţinere pentru a preveni revenirea cancerului sau pentru a întârzia răspândirea acestuia.

În prezent, oncologii privesc cancerul ca pe o serie de afecţiuni, fiecare dintre acestea necesitând un plan de tratament specific, cu o serie de terapii, inclusiv perfuzii intravenoase, pastile sau radiaţii. Tratamentul poate dura de la câteva luni la peste un an.

„Există un număr foarte mare de medicamente şi combinaţii de chimioterapie, rezultând mai multe tratamente diferite, chiar şi pentru un singur tip de cancer", a declarat Dr. Mangesh Thorat, specialist în chirurgia sânului la Homerton University Hospital.

În mod obişnuit, „pacienţii primesc între patru şi şase cicluri de tratament, fiecare dintre acestea durând 21 de zile şi constând într-o zi sau câteva zile de chimioterapie, apoi timp pentru ca organismul să se refacă", explică Phillips.

În alte cazuri, chimioterapia este administrată zilnic sau la fiecare două sau patru săptămâni, a precizat el.

Timpii de recuperare variază foarte mult, dar chiar şi atunci când tratamentul se încheie, poate dura luni de zile până când un pacient îşi reia activitatea completă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult