Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cum arată primul obiect „extraterestru” găsit vreodată pe Pământ. „Este din afara sistemului solar”

Rămășițele unui presupus meteorit au făcut ca profesorul Avi Loeb, fizician la Harvard, să concluzioneze că piesa care s-a prăbușit în ocean vine din afara sistemului nostru solar.  

Vânătorul de extratereștri Loeb spune că cele aproximativ 700 de fragmente găsite pe fundul oceanului ar putea fi un aliaj care nu a mai fost văzut până acum pe planeta Pământ, scrie Mirror.

Originile sale naturale indică faptul că este ceva din altă lume, iar expertul spune că următorii pași sunt descoperirea materialului.

Profesorul Loeb a scris: „Aceasta este o descoperire istorică, deoarece reprezintă prima dată când oamenii pun mâna pe materiale provenite de la un obiect mare care a ajuns pe Pământ, din afara sistemului solar”.

Aceste fragmente au fost găsite în largul coastei Paua Noua Guinee în 2014, iar profesorul Loeb refuză să excludă șansele ca acestea să fie părți ale unei nave extraterestre.

Citește și
arma extraterestra
Descoperirea veche de 3.000 de ani făcută de o echipă de arheologi: o armă realizată dintr-un metal extraterestru

Absolventul de la Harvard și echipa sa au petrecut două săptămâni în luna iunie acoperind fundul mării cu cât mai multe detalii.

Ei sperau să ofere noi dovezi care să le susțină afirmația privind descoperirea extraterestră, iar profesorul Loeb este încrezător în descoperirile sale.

El a adăugat: „Succesul expediției ilustrează valoarea asumării de riscuri în știință, în ciuda tuturor șanselor, ca o oportunitate de a descoperi noi cunoștințe”.

Obiectul asemănător unui meteorit, denumit IM1, s-a prăbușit în atmosfera Pământului în 2014 și prezenta aliaje care nu se găsesc pe Pământ, pe Luna noastră sau pe Marte.

Profesorul Loeb a adăugat că „supraabundența de elemente grele” ar putea fi un punct de interes pentru confirmarea unor descoperiri ieșite din comun.

El a adăugat: „Sferulele 'BeLaU' descoperite oferă un semnal de alarmă de la distanță, îndemnându-i pe astronomi să fie mai curioși și mai deschiși la minte”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult