Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cum arată o operațiune a unităţii ucrainene de elită care operează drone. ”Acest moment îl numim din Ucraina, cu dragoste”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Kievul anunță că forțele sale armate au recucerit 113 km pătrați în ultimele două săptămâni. Totuși, Ucraina ar putea opri temporar ofensivă din sudul Ucrainei pentru o re-evaluare a tacticilor viitoare.

Este opinia unor comandanți militari din cadrul NATO. Pe de altă parte, liderii NATO nu vor invita Ucraina să se alăture alianței nord-atlantice la summitul organizat în iulie la Vilnius, a declarat secretarul general al alianței, Jens Stoltenberg. Rămâne de văzut dacă i se va oferi, totuși, un calendar al procesului de integrare.

Frontul din sud este cel mai brutal - a spus președintele ucrainean în cel mai recent mesaj. În același timp, Zelenski a lăudat forțele Kievului pentru respingerea „eficientă" a atacurilor în apropiere de Avdiivka, unul dintre punctele centrale ale luptelor din regiunea Donbas. Acolo forțele ruse încearcă să atace în patru direcții.

Protecția oferită de echipamentele occidentale permite adesea soldaților ucraineni să supraviețuiască și să evite răni grave.

Unii experţi occidentali consideră că armata Kievului ar fi adoptat o strategie greșită pentru contraofensivă. Ar încălca reguli de bază, atacând simultan în mai multe direcții, în loc să se concentreze pe o singură zonă. Și nu au deocamdată o soluţie pentru atacurile devastatoare ale elicopterelor rusești.

Citește și
masini militare
Expoziție de mașini militare vechi, în Buzău. ”E pregătită să plecăm la război cu ea”

Poate de aceea, şeful Centrului de informații al forțelor de apărare estoniene estimează că acţiunile ucrainenilor vor lua o pauză, de măcar o săptămână. Potrivit colonelului Margo Grosberg, forţele ucrainene încă sunt în etapa preliminară, pentru identificarea punctelor slabe ale apărării ruse.

Şi Institutul american pentru studiul războiului atrage atenţia ca Ucraina a angajat în lupte doar 3 dintre cele 12 brigăzi pregătite.

Jurnaliştii CNN au obţinut acces în exclusivitate la o misiune a unităţii ucrainene de elită care operează drone armate.

Bomba este improvizata rapid, apoi, cu ochelari cu vedere de noapte, unitatea se grăbeşte către linia frontului.

Ţinta este un lansator rusesc de rachete anti-tanc.

Bankir, SBU/Serviciul de Securitate al Ucrainei: ”Am descoperit chiar astăzi ținta și tot astăzi o distrugem”.

Drumul către locul de lansare este foarte riscant, pentru că, sub nicio formă, nu trebuie să fie detectaţi de ruşi. Viteza şi precizia sunt vitale.

Drona e un quadcopter, adică o dronă cu 4 rotoare, fiind capabilă să poarte o încărcătură de până la 23 de kg.

Soldat: ”Acest moment îl numim „din Ucraina, cu dragoste...”

Reporter: Tocmai ați aruncat bomba? Soldat: Da.

Aşa arată impactul surprins de camera dronei. Abia la lumina zilei, un zbor de recunoaştere confirmă anihilarea ţintei.

Interceptarea unor mesaje ale ruşilor arată că au auzit drona şi s-au străduit s-o distrugă. Din fericire fără succes, drona s-a întors „nevătămată” la ucraineni.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult