Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cum arată bucata din teritoriul Rusiei capturată de ucraineni. Harta care pune pe jar regimul Putin

Incursiunea surprinzătoare a forțelor Ucrainei în Rusia a ajuns deja la cea de-a cincea zi. În tot acest timp, este forfotă mare la Kremlin și pare că minimalizează amploarea invaziei uncrainene.

Kremlinul a ales probabil să declare un regim de operațiune antiteroristă (CTO) în loc de lege marțială pentru a minimaliza amploarea incursiunii în regiunea Kursk și pentru a evita să provoace panică sau reacții interne.

Institutul pentru Studiul Războiului (ISW), un thin thank cu sediul la Washington, a publicat o hartă cu zona ocupată de trupele ucrainene în Rusia.

Potrivit Verstka, o sursă din cadrul Comitetului de apărare al Consiliului Federației Ruse a dezvăluit că Administrația Prezidențială rusă a sfătuit deputații și senatorii să evite să comenteze situația din regiunea Kursk "până la noi ordine". Aceștia au fost instruiți să își mențină discuțiile scurte și să se limiteze strict la declarațiile oficiale.

Bloggeri militari ruși au sugerat că Kremlinul ar trebui să declare oficial război Ucrainei și au criticat decizia de a impune un regim CTO în loc să declare legea marțială, potrivit raportului ISW, citat de Ukrainska Pravda.

Citește și
soldați ruși în donbas
A venit răzbunarea rușilor, după incursiunea forțelor Ucrainei pe teritoriul Rusiei. Atacul letal lansat de Moscova

Declararea legii marțiale ar fi permis autorităților ruse să pună în aplicare măsuri mai stricte, cum ar fi interzicerea mitingurilor și demonstrațiilor, impunerea stării de asediu și organizarea producției de produse de război pentru armată. Cu toate acestea, liderul rus Vladimir Putin a evitat declararea oficială a stării de război, demonstrând o reticență în a pune societatea rusă pe deplin pe picior militar. De asemenea, el s-a abținut de la declararea mobilizării generale pentru a evita eventualele nemulțumiri interne care ar putea destabiliza regimul său.

Analiștii au subliniat, de asemenea, că forțele ruse s-au apărat mai adecvat în regiunea Kursk după sosirea de recruți suplimentari și de personal mai experimentat din zona de război din Ucraina.

Imaginile geolocalizate și rapoartele rusești din 10 august indică faptul că forțele ucrainene mențin în mare parte pozițiile raportate anterior în regiunea Kursk și au avansat puțin mai mult decât pozițiile confirmate anterior.

Lupte intense pe teritoriul Rusiei

Rusia ducea lupte intense, sâmbătă, împotriva a mii de trupe ucrainene care au pătruns 20 km de la graniţă în interiorul regiunii Kursk, după cel mai mare atac al Ucrainei asupra teritoriului suveran rus de la începutul războiului în 2022, relatează Reuters, preluat de News.ro.

Forţele ucrainene au forţat graniţa rusă marţi dimineaţă şi au cucerit unele părţi vestice ale regiunii Kursk din Rusia, un atac surpriză care ar putea avea ca scop obţinerea unei pârghii în eventuale discuţii de încetare a focului după alegerile din SUA.

Sprijinite de roiuri de drone şi focuri de artilerie grea, unităţile ucrainene s-au mişcat rapid pentru a lua o fărâmă din vestul teritoriului rusesc de lângă graniţă, în timp ce unităţile de sabotaj au pătruns mai adânc în Rusia, potrivit bloggerilor de război ruşi, transimite Reuters.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult