Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cum ar putea anunța Coreea de Nord moartea dictatorului Kim Jong Un

Mai multe publicații din China și Japonia au scris că liderul de la Phenian ar fi murit în urma unei operații. Anunțul decesului ar putea fi făcut luni, 27 aprilie, scrie Mirror.

Ultima dată când presa de stat de la Phenian a anunțat decesul unui lider - pe cel al lui Kim Jong Il, tatăl lui Kim Jong Un - anunțul a venit după 48 de ore.

Modul în care Coreea de Nord a gestionat decesul fostului lider în 2011, produs în urma unui atac de cord, ar putea reprezenta un indiciu despre modul în care ar puta fi anunțată moartea lui Kim Jong Un.

Kim Jong Il a murit pe 17 decembrie 2011, iar informația a fost anunțată la postul TV de stat pe 19 decembrie. Prezentatoarea Ri Chun-Hee a anunțat că acesta a decedat la ora 8:30 dimineața, în urma unui atac de cord, în timp ce se deplasa cu trenul către o zonă din afara capitalei Phenian.

Dacă această cronologie se va păstra, posibilul deces al lui Kim Jong Un ar putea fi anunțat luni. În cazul în care prezentoarea va fi îmbrăcată în negru, acesta va fi primul indiciu asupra veștilor pe care ar urma să le transmită.

Citește și
kim jong un
Coreea de Sud: Kim Jong Un se recupereză după o intervenție chirurgicală la inimă

Funeraliile lui Kim Jong Il au avut loc la nouă zile de la moartea sa, pe 28 decembrie și au fost urmate de o zi de doliu național. Asta înseamnă că, în cazul în care decesul se va confirma, Kim Jong Un ar putea fi înmormântat în data de 5 mai.

În timpul aceleiași transmisiuni, prezentatoarea Ri Chun-Hee a  anunțat și succesorul său, astfel că am putea afla încă de luni cine va fi noul lider de la Phenian.

Presa internațională scrie că principalul candidat la șefia țării este chiar sora lui Kim Jong un, Kim Yo Jong, care a avut un rol important în conducerea țării, în ultima vreme.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult