Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cum ar fi murit, de fapt, Ebrahim Raisi. Președintele iranian avea un pager similar cu cele folosite de Hezbollah

Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit la data de 19 mai, într-un accident de elicopter care s-a produs în apropierea satului Uzi, provincia iraniană Azerbaidjanul de Est.

Recent, Ahmad Bakshaish Ardestani, membru al Comisiei de Securitate Națională al Adunării Legislative, a declarat că președintele Ebrahim Raisi folosea un pager similar cu cele utilizate de Hezbollah.

Ardestani a sugerat, într-un interviu pentru Iran Observer, că un astfel de dispozitiv „ar fi putut exploda la bordul aeronavei care s-a prăbușit”, scrie Iran International

El a spus că, atunci când Israelul a realizat că gruparea proiraniană folosește un anumit tip de pagere, a plănuit „cu siguranță” să vizeze aceste mijloc de comunicații, și s-a implicat în „producerea și distribuția lor”.

Pagere și walkie-talkie-uri ale militanților Hezbollah au explodat marți și miercuri, 17 și 18 septembrie 2024, în atacuri fără precedent. Cel puţin 30 de persoane au murit, iar alte câteva mii au fost rănite.

Citește și
Pagere
Pagerele Hezbollah. Exploziile au fost declanşate individual, cu informaţii precise despre fiecare ţintă

Ancheta finală cu privire la prăbuşirea elicopterului în care a murit preşedintele iranian Ebrahim Raisi arată că accidentul s-a produs din cauza vremii nefavorabile şi a ceţii.

„Cauza principală a accidentului de elicopter au fost condiţiile atmosferice complexe din regiune în sezonul de primăvară”, a indicat raportul final al anchetei efectuate de un comitet militar.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult