Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cum a scos Ucraina din luptă zeci de mii de soldați ruși fără să tragă nici măcar un foc

Pe lângă pierderile mari suferite de la declanșarea invaziei în Ucraina, armata rusă se confruntă cu o rată mare a dezertărilor.  

Un general american a spus că războiul informațiilor a ajutat Kievul să convingă un număr important de soldați inamici să renunțe la luptă.

Sute de mii de soldați ruși au fost uciși sau răniți în cele 20 de luni care au trecut de când Vladimir Putin a declanșat cea mai mare operațiune militară ofensivă din Europa de după Al Doilea Război Mondial.

Armata ucraineană nu folosește numai gloanțe și bombe împotriva forțelor ruse. Un general american a spus că, prin operațiunile sale de informare, Kievul a reușit să scoată 17.000 de ruși de pe câmpul de luptă fără să tragă nici măcar un foc, relatează Insider.

Progresele rapide în tehnologia comunicațiilor și extinderea utilizării rețelelor de socializare au înlesnit eforturile guvernelor și ale actorilor non-statali de a-și promova interesele și a le submina pe cele ale adversarilor.

Lt. gen. Jonathan Braga, comandantul general al Comandamentului pentru Operațiuni Speciale al armatei americane, susţine că expedierea și răspândirea mesajelor adresate militarilor ruși au fost o modalitate importantă de a convinge mii de ruși să dezerteze.

Citește mai multe pe spotmedia.ro.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult