Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cum a reușit un transportator român să evite plata taxei de autostradă în Franța de 35 de ori

Șoferul unei companii de transport din România este acuzat că a trecut de zona de taxare pentru intrarea pe autostradă în Franța, fără să achite taxa.

O anchetă de fraudă efectuată de jandarmii din Chanas tocmai a scos la iveală o pierdere de peste 7.000 de euro pentru compania de autostrăzi ASF, cauzată de camionul firmei românești.

Departamentul de fraudă al grupului de autostrăzi ASF a identificat un camion românesc care, în 35 de ocazii, a traversat bariera A7 la Reventin-Vaugris fără a plăti taxa, potrivit ledauphine.fr.

"Fie șoferul a forțat bariera, fie a intrat odată cu camionul din spatele său, o tehnică cunoscută ca "trenulețul", a declarat o sursă apropiată de anchetă.

Camionul companiei românești de transport a fost implicat în 35 de incidente de fraudă începând cu data de 24 martie 2018 și până în 5 octombrie anul acesta, care se ridică în total la peste 7.000 de euro.

Citește și
Un pod s-a prăbușit în mijlocul orașului, din cauza unui camion. Sunt mai multe victime
Un pod s-a prăbușit în mijlocul orașului, din cauza unui camion. Sunt mai multe victime

Autoritățile franceze au fost alertate la primele ore ale dimineții de joi, când camionul condus de român a trecut granița din Spania și se îndrepta spre nordul țării. În jurul orei locale 15.00, acesta a oprit în Chanas, unde a fost fost imediat interceptat de polițiști.

Românul era angajat de trei luni la o companie din România care transportă vopsea, lemn și marmură către Luxemburg și estul Franței. Șoferul a recunoscut că a evitat plata taxei de autostradă în mai multe rânduri și le-a transmis autorităților că doar a urmat indicațiile angajatorului.

În urma clarificărilor, românul a fost eliberat din arest, iar compania a fost obligată să plătească sumele datorate companiei de drumuri, în timp ce camionul a fost reținut de autorități.

În plus, polițiștii francezi au verificat și tahograful TIR-ului și au descoperit că șoferul nu a respectat nici timpii de odihnă în ultimele 15 zile, ceea ce i-a adus o amendă de 135 de euro.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult