Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cum a pariat un prinț saudit peste jumătate de miliard de dolari pe Rusia la începutul războiului din Ucraina

O companie saudită controlată de prințul Alwaleed bin Talal, Kingdom Holding, a investit peste jumătate de miliard de dolari în trei companii energetice importante din Rusia, între februarie și martie, potrivit unui document consultat de Reuters.

Analiștii sunt de părere că, prin investițiile în Gazprom, Rosneft și Lukoil, prințul saudit a mizat pe acțiuni ale unor companii pe care le considera subevaluate, mutările sale venind în contextul în care statele occidentale au impus sancțiuni împotriva Rusiei după declanșarea războiului din Ucraina.

Arabia Saudită și alte state din zonă au încercat să mențină până acum o „poziție neutră” față de război, frustrând oficialii din Occident care au încercat să izoleze Rusia.

Petrolul rusesc ajunge în porturile saudite după ce este „spălat” la un terminal petrolier obscut din Egip, conform unei investigații Bloomberg.

Compania prințului saudit a efectuat investiții de 365 de milioane de dolari, respectiv 52 de milioane, în Gazprom și Rosneft, în timp ce investiția în Lukoil s-a ridicat la 109 milioane de dolari.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult