Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cum a murit Shinzo Abe. Ce spune medicul care l-a operat pe fostul premier al Japoniei

Your browser doesn't support HTML5 video.

Shinzo Abe a ajuns la spital cu două răni provocate de gloanțe și fără semne vitale, a declarat medicul Hidetada Fukushima, cel care l-a operat pe fostul premier al Japoniei după ce a fost împușcat.

„A avut răni provocate de gloanțe în două locații și a murit din cauza insuficienței cardiace, din cauza arterelor puternic deteriorate”, a spus medicul.

Doctorul Fukushima spune că inima lui Shinzo Abe a fost grav afectată de împușcătură, glonțul lăsând o „gaură deschisă”, potrivit Sky News.

El a explicat că cele două răni se aflau la o distanță de aproximativ 5 cm.

„A intrat în stop cardiorespirator la locul crimei”, adaugă doctorul Fukushima, precizând că asta nu înseamnă că fostul premier a murit la fața locului.

Fostul premier al Japoniei Shinzo Abe (67 de ani) a fost asasinat vineri, în timp ce ținea un discurs la un miting electoral.

Fostul premier a fost împuşcat în partea stângă a pieptului şi în gât, cu un pistol l-a confecţonat de atacator din ţevi de oţel şi un dispozitiv electric de tras, legate cu scotch.

Atacatorul său, un bărbat de 41 de ani, a fost arestat sub acuzaţia de tentativă de omor, conform agenţiei Kyodo.

Shinzo Abe a îndeplinit două mandate ca prim-ministru, fiind cel mai longeviv premier al Japoniei, înainte de a demisiona în 2020, invocând probleme de sănătate.

El a rămas, însă. o figură importantă a partidului de guvernământ, Partidul Liberal Democrat (LDP), controlând una dintre cele mai mari facţiuni ale sale, conform Reuters.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult