Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cum a fost ucis fostul comandant al trupelor ruse din Transnistria pe frontul din Ucraina. Este al zecelea general omorât

Presa rusă a relatat că un atac cu rachete ucrainene pe frontul de la Zaporojie, din sudul ţării, a ucis un general rus experimentat, Serghei Goriacev, care a fost, printre altele, comandatul trupelor ruse din Transnistria, scrie The Guardian.

"Ca urmare a unui atac cu rachete inamic, şeful Statului Major al Armatei 35 de Arme Combinate, generalul-maior Serghei Goriacev, a fost ucis", anunţă bloggerul militar Voenkor într-o postare pe Telegram, potrivit News.

"Potrivit reprezentanţilor comandamentului Grupului Unit de Forţe, armata a pierdut astăzi unul dintre cei mai străluciţi şi mai eficienţi lideri militari", a adăugat Voenkor.

Goriachev, un comandant decorat, a condus anterior trupele ruseşti din regiunea separatistă Transnistria, a comandat o bază militară în Tadjikistan şi un centru de antrenament în Habarovsk.

Mai mulţi bloggeri militari ruşi au declarat că Goriacev a fost probabil ucis de o rachetă de croazieră Storm Shadow furnizată de Marea Britanie.

Citește și
Avdiivka, Donetk, Ucraina
Kievul susține că a eliberat trei localități din Donețk. Ucraina acuză Rusia că a aruncat în aer încă un baraj
Goriacev este al zecelea general rus omorât în războiul din Ucraina

Ministerul rus al Apărării nu a făcut încă niciun comentariu în legătură cu moartea lui Goriacev.

Regiunea Zaporojie, controlată în proporţie de 80% de forţele ruseşti, este una dintre principalele ţinte ale contraofensivei ucrainene.

Potrivit grupului independent media Meduza, generalul-maior Goriacev este deja al zecelea general rus care a fost ucis în acest război, dar el este primul general rus care moare în Ucraina în mai bine de un an.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult