Cum a fost prins bărbatul care a trimis 14 colete cu bombe în SUA. Mesajele lipite pe mașina sa
Your browser doesn't support HTML5 video.
Galerie foto
"Asemenea acte sunt josnice, nu își au locul în țara noastră" - a reacționat Trump. Ultimele pache suspecte au fost găsite vineri în Florida și New York, dar ar mai putea fi și altele, avertizează FBI-ul.
Autorităţile l-au identificat pe principalul suspect - Cesar Sayoc, în vârstă de 56 de ani, care a fost arestat la un magazin de accesorii auto, în Florida. Anchetatorii spun că au găsit amprente şi ADN-ul suspectului pe unele dintre pachetele găsite până acum.
Poliţiştii au ridicat pentru investigaţii şi dubiţa suspectului, care avea lipite pe geam autocolante cu mesaje politice naţionaliste, pro-Trump şi anti-CNN. Presa scrie că Sayoc a mai fost arestat în 2002, după ce ar fi ameninţat că "va detona dispozitive explozive". Toate pachete suspecte, trimise la 12 adrese, conţineau dispozitive explozive - rudimentare, dar funcţionale. Printre destinatari se număra foşti înalţi demnitari democraţi, printre care preşedinte Barack Obama, fostul secretar de stat Hillary Clinton, fostul vice-preşedinte Joe Biden - cu două colete expediate, dar şi actorul Robert de Niro. Niciunul dintre coletele capcană nu a explodat.
Donald Trump: ”Aceste acte de terorizare sunt josnice şi nu îşi au locul în ţara noastră. Am cerut autorităţilor să nu precupeţească resurse, inclusiv financiare, pentru găsirea celor responsabili şi aducerea lor în faţa unei justiţii rapide şi fără menajamente. Nu trebuie să permitem niciodată ca violenţele politice să prindă rădăcini în America.”
Însă, înainte acestei luări de poziţii, Trump nu a fost aşa de ferm. Iniţial, în mesaje pe Twitter, părea să minimalizeze gravitatea acestei campanii de terorizare, cum a numit-o. Şi a acuzat iar presa că, prin modul în care a relatat despre campania coletelor cu explozive, ar încerca să-i denigreze pe republicani înainte alegerilor, care vor avea loc în mai puţin de două săptămâni.
Dintre ultimele pachete suspecte găsite vineri, unul era trimis la New York, pe adresa fostului director de servicii de informaţii, James Clapper.
James Clapper: "Este, fără îndoială, o campanie de terorism domestic. Eu nu am dubii."
Oricine este un critic la dresa preşedintelui Trump trebuie să fie în alertă şi să-şi ia măsuri de precauţie - a declarat james Clapper pentru CNN.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!