Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cum a ajuns românul Mirel Joacă-Bine să fie confundat cu hoțul împușcat. „Persoana din Italia nu sunt eu”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Se complică lucrurile în Italia, după ce un hoţ a fost împuşcat mortal de bărbatul pe care voia să-l jefuiască. Poliţiştii au identificat persoana decedată după permisul de conducere şi au anunţat că este vorba despre un român, Mirel Joacă-Bine.

Când colo, acesta trăieşte, şi spune că este victima unui furt de identitate: şi-a pierdut buletinul cu mulţi ani în urmă şi de atunci cineva se foloseşte de datele lui, iar el primeşte încontinuu amenzi.

În urmă cu două zile italienii anunţau că un român a fost ucis în timp ce fura dintr-o casă aflată în localitatea Santopadre. Surprins în flagrant, hoţul a fost împuşcat mortal de proprietar. Carabinierii au identificat victima după permisul de conducere: Mirel Joacă-Bine, un român în vârstă 34 de ani, cu domiciliul în oraşul Braşov. Numai că incidentul a scos la iveală şi un furt de identitate, cu care adevăratul Mirel Joacă-Bine - stabilit de 9 ani în Suedia - se confrunta de câţiva ani.

Mirel Joacă-Bine: „Eu sunt Mirel Joacă-Bine şi persoana din Italia nu sunt eu..."

Monica Joacă-Bine, sora lui Mirel: „El este fratele meu, şi acesta este cel care se presupune că este persoana decedată care se cheamă Mirel Joacă-Bine. N-are nicio legătură, nici în clin, nici în mânecă."

Mirel cel adevărat povesteşte că, în urmă cu 17 ani, şi-a pierdut buletinul. De atunci, a avut numai probleme. A primit mai multe amenzi pentru fapte pe care nu le-a comis.

Mirel Joacă-Bine: „Mi-a venit o amendă că nu am plătit un pod pe o autostradă, apoi încă o amendă că m-a oprit poliţia în Franţa, că am depăşit viteza cu 30 de km la oră."

Revoltat, a sesizat poliţia din Suedia şi a cerut sprijin. Poliţia română în schimb nu s-a implicat deocamdată în acest caz.

În tot acest timp autorităţile din Italia s-au trezit cu o poveste încâlcită.

Alessandro de Gasperri, avocat: „Când cadavrul era la pământ i-a fost luat portofelul și a fost scos din portofel carnetul de conducere care era eliberat de Autoritățile Române. Nu știu să îți spun dacă carnetul de conducere era fals."

Anchetatorii italieni ar putea afla adevărata identitate a bărbatului ucis doar dacă îi prind şi pe complicii săi. Aceştia au reuşit să fugă şi sunt căutaţi.

Reporter: „Ce ştiţi despre persoana care a fost împuşcată în Italia?” Monica Joacă-Bine, sora lui Mirel: „Nu ştim nimica, nici n-o cunoaştem, e prima dată când o vedem..."

Cartea de identitate a lui Mirel Joacă-Bine a mai făcut vâlvă în urmă cu câţiva ani, când Mirel Radoi, actualul antrenor al naţionalei de fotbal, a fost transferat la echipa Al Hilal, din Arabia Saudită. Atunci a apărut pe internet şi actul cu numele Mirel Radoi Joacă Bine - un trucaj făcut în spirit de glumă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult