Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Bill Gates: Pandemia se apropie de final. Ce spune despre purtatul măștii

Bill Gates crede că purtatul măștii ar trebui să devină la fel de normal ca purtatul pantalonilor în public și mulțumește lui Dumnezeu pentru vaccinurile anti-Covid, despre care spune că sunt adevărate miracole.

Bill Gates și realizatorul TV Seth Meyers au avut un schimb amuzant de replici în ultima emisiune Late Night, scrie Express.

Bill Gates a mai spus că pandemia se apropie de final, iar măștile au jucat un rol până acum.

Miliardarul american și-a arătat suprinderea față de reticența americanilor de a se proteja cu măști împotriva Covid-19 și a spus că nu înțelege de ce s-a politizat acest subiect. El a comparat chiar purtarea măștii cu purtatul pantalonilor în public, spunând că ar trebui să fie la fel de obișnuită.

”Pur și simplu nu cred că purtarea unei măști este un inconvenient atât de profund. Adică, le cerem oamenilor să poarte pantaloni. De ce a fost politizat acest lucru? Masca ajută foarte mult și, deși suntem aproape de final, fiecare moarte este tragică”, a declarat Bill Gates.

Citește și
Fiica lui Bill Gates, după ce s-a vaccinat împotriva Covid-19: ”Din păcate, nu mi-a implantat în creier geniul tatălui meu”
Fiica lui Bill Gates, după ce s-a vaccinat împotriva Covid-19: ”Din păcate, nu mi-a implantat în creier geniul tatălui meu”

”Eu nu port pantaloni acum”, a venit atunci replica lui Seth Meyers, la care Bill Gates a răspuns râzând: ”Păi, atunci nu ieși afară. Ai putea infecta pe cineva”.

Miliardarul a criticat modul în care Donald Trump a tratat pandemia, spunând că este trist faptul că răspunsul SUA a fost ”atât de slab”.

”Cred că SUA are multe de învățat privind înapoi și ne dăm seama că data viitoare trebuie să ne descurcăm mai bine”, a afirmat Bill Gates.

 

A lăudat inițiativa Warp Speed

 

Cu toate acestea, el a lăudat finanțarea oferită de Trump cercetării și dezvoltării vaccinurilor împotriva Covid-19, prin inițiativa guvernamentală Warp Speed.

Aceasta a reunit sectoarele public și privat pentru a lucra la dezvoltarea, fabricarea și distribuția vaccinurilor anti-Covid.

"Și asta ne arată acum că acest lucru se va încheia. Aceste vaccinuri sunt miracole. Mulțumim lui Dumnezeu că sectorul privat, cu bani guvernamentali, au făcut asta împreună", a declarat Bill Gates.

Bill Gates a jucat un rol esențial în combaterea pandemiei, contribuind cu 1,75 miliarde de dolari prin fundația sa pentru a ajuta la finanțarea cercetării și dezvoltării tratamentelor și vaccinurilor împotriva Covid-19.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult