Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cu 5 zile înainte de alegerile anticipate din Franța, Emmanuel Macron: Programele "extremelor ar putea duce la război civil”

Cu cinci zile înainte de alegerile anticipate din Franța, partidul de extremă dreapta Adunarea Națională (RN) - al lui Marine Le Pen -  conduce sondajele cu 36%, urmat de coaliția de stânga Noul Front Popular (27%).  

Partidul președintelui francez Macron se află în urmă, cu 20% în sondaje, potrivit Euronews.

Pe măsură ce campania pentru alegerile legislative anticipate intră în ultima săptămână, președintele Emmanuel Macron își intensifică intervențiile publice, în ciuda avertismentelor aliaților săi și a scăderii popularității sale.

Luni, liderul francez a declarat că programele "extremelor" ar putea duce "la război civil".

Pledoaria sa a venit cu o zi înainte ca liderul de 28 de ani al Raliului Național de extremă dreapta, Jordan Bardella, să dezvăluie un plan mai detaliat al propunerilor sale în cazul în care partidul său ar câștiga.

Citește și
emmanuel macron
Lidera extremei drepte franceze: Lui Macron nu-i va rămâne decât demisia pentru a ieşi din criza politică

Declarația lui Macron a fost aspru criticată de rivalii săi.

"Un președinte nu ar trebui să spună asta niciodată. Vreau să restabilesc securitatea pentru toți francezii", a declarat Jordan Bardella la postul de televiziune francez M6.

Între timp, coaliția de stânga Noul Front Popular continuă să se certe cu privire la persoana pe care ar urma să o numească prim-ministru în caz de victorie.

Liderul partidului Franța Neclintită (LFI), Jean-Luc Mélenchon, și-a anunțat sâmbătă seara "intenția de a guverna această țară".

Anunțul nu a fost bine primit de fostul președinte socialist François Hollande, care candidează pentru funcția de deputat în departamentul Corrèze (sud-vest), care l-a sfătuit să "tacă".

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult