Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Criză de materiale de protecție la unele spitale din UK. Medicii folosesc pungi de gunoi

În timp ce numărul deceselor persoanelor infectate cu coronavirus continuă să crească în Marea Britanie, spitalele britanice lucrează la capacitate maximă pentru a acorda ajutor celor care sunt în stare gravă.

Un medic de la terapie intensivă a povestit sub protecția anonimatului într-un interviu acordat BBC News, realitatea înspăimântătoare provocată de lipsa de suport și de echipamente cu care se confruntă unele cadre medicale din Marea Britanie.

Ei nu au voie să vorbească în public despre aceste probleme, însă, cu toate acestea, un doctor a dat informații jurnaliștilor de la BBC, care i-au schimbat numele și i-au spus dr. Roberts.

Dr. Roberts a descris un spital aflat la limită. Terapia intensivă este deja plină de pacienți cu coronavirus (Covid-19). Toate operațiunile considerate non-urgente, chiar și terapiile de cancer, au fost anulate. Nu există personal, este lipsă de paturi de îngrijire a celor aflați în stare critică, este lipsă de antibiotice de bază și lipsă de ventilatoare.

Toate acestea, combinate cu incertitudinea iminentă a ceea ce va fi vârful scontat, estimat că va atinge Marea Britanie în jurul valorii de 14-15 aprilie, iar personalul spitalului simte deja tensiunea. Cu toate acestea, nimic nu este la fel de alarmant, în opinia dr. Roberts, ca și faptul că acești profesioniști din domeniul medical, care continuă să îngrijească pacienții bolnavi critici timp de 13 ore în fiecare zi, trebuie să apeleze la fabricarea echipamentului personal de protecție (PPE) din pungi de deșeuri clinice, șorțuri din plastic și ochelari de schi împrumutați.

Citește și
Coronavirus
Fratele ambasadorului român în Franţa s-a infectat cu coronavirus, deși a avut echipament de protecție

Și, în timp ce publicul încearcă să păstreze o distanță socială de doi metri, multor angajați ai NHS (Sistemul Național de Sănătate britanic) li se cere să examineze pacienții suspectați de coronavirus la o distanță de 20 cm - fără protecția corespunzătoare. Cu implicații potențial fatale, dr. Roberts spune că lucrătorii din mai multe departamente din spitalul său sunt acum atât de temătoari de ceea ce urmează, încât au început să păstreze echipamente PPE pentru ei înșiși.

"Este vorba despre a fi pragmatic. Asistentele de la UIT (Unitatea de tratament intensiv) au nevoie acum. Ei fac proceduri prin care riscă răspândirea virusului. Dar li s-a spus să poarte lucruri normale, care au găuri în ele și nu oferă niciun fel de protecție. Este greșit. Și de aceea trebuie să ne punem pe cap pungi de gunoi și șorțuri." - spune Dr. Roberts.

Guvernul a recunoscut problemele de distribuție a materialelor, dar spune că o echipă națională de aprovizionare, susținută de forțele armate, lucrează în prezent "pentru a livra echipament".

NHS Anglia a mai anunțat că peste 1 milion de măști respiratorii pentru față au fost livrate la 1 aprilie, dar fără a menționa pe cele de protecție a capului, atât de necesare, sau halatele cu mâneci lungi.

Dr. Roberts spune că spitalul ei nu a primit nimic din partea guvernului și că materialele pe care le au acum provoacă îngrijorare.

Adevărul despre situația spitalelor din România. Medic filmat cu picioarele protejate cu saci de gunoi

 

Și în România sunt spitale care duc lipsă de materiale de protecție împotriva infectării cu noul coronavirus.

La sfârșitul lunii martie, o imagine reprezentativă a lipsei de echipamente de protecţie din spitale a fost fotografia unui medic de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova, care și-a protejat picioarele cu saci de gunoi lipiţi cu leucoplast.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult