Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Craniile unor soldați uciși în Al Doilea Război Mondial au fost fost scoase la iveală după distrugerea barajului din Ucraina

Golirea rezervorului de pe râul Nipru din Ucraina, provocată de distrugerea barajului Nova Kahovka, a scos la iveală mai multe schelete.

Filmările făcute pe malurile râului arată cranii de om împrăștiate prin noroi. Unul dintre ele poartă o cască de soldat din Al Doilea Război Mondial.

Istoricii spun că unele dintre acește rămășițe ar putea să aparțină unor soldați care au murit într-o bătălie care a avut loc acum 80 de ani, pe același câmp de luptă, în jurul orașelor Nikopol și Kameanka-Dniprovska, potrivit The Guardian.

Bătălia de pe Nipru a fost obiectivul principal al uneia dintre cele mai mari operațiuni militare din cel de-Al Doilea Război Mondial, contraatacul armatei sovietice împotriva armatei germane, la care au participat 6 milioane de trupe.

Soldații germani au fost forțați să abandoneze Nikopol în februarie 1944l. În luptele care s-au dat pentru acest oraș și teritoriile din jur au murit între 30.000 și 60.000 de soldați ruși și până la 20.000 de soldați germani și români, conform lui Andrii Soloneț, istoric la Muzeul Național de Istorie a Ucrainei în Al Doilea Război Mondial.

Citește și
leopard 2
Ucraina face progrese în contraofensiva împotriva Rusiei. Armata Kievului anunță că a recucerit noi teritorii

Majoritatea cadavrelor soldaților germani au rămas în mlaștinile din această zonă, care mai apoi au fost complet inundate după construcția barajului Nova Kahovka, în 1956.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult