Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Coșuri de gunoi inteligente plasate pe străzile unui oraș din Belgia: Vorbesc cu oamenii și îi felicită pentru reciclare

Your browser doesn't support HTML5 video.

În orașul belgian Charleroi, o adevărată minune a tehnologiei îi face pe localnici să întoarcă capul pe stradă și să fie mai atenți atunci când au de aruncat vreun gunoi.  

E vorba despre câteva coșuri de gunoi inteligente, care stau de vorbă cu oamenii, le dau replici celebre din filme și îi felicită atunci când reciclează corect deșeurile.

Coșurile de gunoi inteligente îi ajută pe oameni să recicleze

Aceste coșuri de gunoi inteligente, instalate în mijlocul unui parc din orașul belgian Charleroi, fac deliciul tuturor celor care trec pe lângă ele.

Cu ajutorul unor senzori, pubelele știu când trebuie să mulțumească unui trecător care aruncă gunoiul unde trebuie. Ca să facă asta folosesc replici celebre din filme.

Localnic: „Un coș de gunoi care vorbește nu vedem în fiecare zi, dar e interesant pentru copii. O să-i învețe cum să sorteze gunoiul”.

Citește și
Vaci
Vaci filmate când mănâncă cu poftă din containerul de gunoi. „Substanțele ingerate se pot găsi în lapte”

Localnic: „Nu știam că există asemenea tomberoane. Au stil!".

Dincolo de aspect, coşurile de gunoi inteligente sunt și eficiente pentru că îi ajută pe oameni să recicleze mai ușor atunci când sunt pe stradă, unde infrastructura lipsește.

Localnic: „Avem pungile albastre, golim coșurile de gunoi în fiecare zi a săptămânii, avem tomberoane”.

Citește și Cum arată cea mai strâmbă șosea din SUA. Șoferii circulă cu dificultate

Dispozitivele stau de vorbă cu oamenii, compresează gunoiul și sunt suficient de inteligente încât să transmită un semnal atunci când s-au umplut.

Agnès Moreau, project manager:  „Fiecare coș de gunoi este echipat cu un senzor care urmărește gradul de umplere. Echipele noastre primesc un mesaj ori de câte ori tomberonul atinge un anumit nivel de umplere, iar golirea lor se face doar atunci când e necesar".

Până acum, cinci asemenea coşuri de gunoi inteligente au fost amplasate pe străzile din Charleroi și vor rămâne acolo timp de șase luni. Dacă testele dau rezultate bune, alte 100 vor fi instalate în toată regiunea Valoniei.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult