Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Coronavirusul face ravagii în Brazilia și India. Milioane de oameni s-au infectat

Brazilia a depăşit pragul de 2 milioane de contaminări cu noul coronavirus, iar India este a treia cea mai afectată ţară din lume, cu peste 1 milion de cazuri de infectare, potrivit News.ro, care citează BBC.

În mai puţin de o lună, în Brazilia - cea mai populată ţară sud-americană (cu 210 milioane de locuitori) - au fost înregistrate 1 milion de îmbolnăviri, iar semnele că rata de contaminare scade sunt puţine.

După ce Statele Unite au anunţat un total de peste 3,57 milioane de cazuri de Covid-19, în ultimele 24 de ore Brazilia a depăşit pragul de 2 milioane.

Preşedintele Jair Bolsonaro, diagnosticat cu Covid-19, a minimalizat continuu riscurile şi a luptat împotriva măsurilor de distanţare fizică.

Mai mult de 76.600 de oameni au murit în Brazilia din cauza coronavirusului şi este crezut că numărul real e mai mare.

Citește și
Dinamo
Trei jucători de la Dinamo au fost internați cu Covid-19

A treia cea mai afectată ţară din lume este India - ţară cu 1,35 miliarde de locuitori -, care a depăşit, în ultimele 24 de ore, pragul de 1 milion de contaminări, relatează presa locală.

Site-ul Ministerului indian al Sănătăţii nu a publicat încă noile numere.

Potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins, mai mult de 25.600 de indieni şi-au pierdut viaţa din cauza Covid-19.

La nivel mondial, de la depistarea noului coronavirus în China la finalul anului trecut, au fost înregistrate 13,8 milioane de cazuri de infectare şi peste 589.900 de decese asociate.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult