Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Coronavirus în lume, LIVE UPDATE 20 mai. Țara din Europa cu cele mai multe decese pe cap de locuitor

Your browser doesn't support HTML5 video.

Coronavirus în lume, LIVE UPDATE 20 mai. Relaxarea restricțiilor a adus o creștere a infectărilor în diferite țări, astfel că bilanțul total al infectărilor cu COVID-19 la nivel global a ajuns la aproape 5 milioane.

 

Coronavirus în lume, LIVE UPDATE 20 mai

 

UPDATE 21:50 - Italia a înregistrat 161 de noi decese; numărul zilnic de cazuri confirmate este în scădere

 

Italia a înregistrat miercuri 161 de noi decese de COVID-19, în scădere cu unul faţă de ziua precedentă, a anunţat Agenţia pentru protecţie civilă, în timp ce numărul zilnic de cazuri confirmate a fost de 665, faţă de 813 marţi, relatează Reuters.

Bilanţul deceselor de la izbucnirea epidemiei a crescut la 32.330, a anunţat agenţia, al treilea cel mai mare din lume după cele din SUA şi Marea Britanie.

Numărul total de cazuri confirmate este acum de 227.364, al şaselea cel mai mare din lume după cele din SUA, Rusia, Spania, Marea Britanie şi Brazilia.

Citește și
Covid
Epidemiologi britanici: Imunitatea la coronavirus ar putea să nu fie de lungă durată

Pe de altă parte, numărul persoanelor bolnave în prezent de COVID-19 a scăzut la 62.752, de la 65.129 în ziua precedentă.

Miercuri se mai aflau la terapie intensivă 676 de persoane, faţă de 716 marţi, menţinând o tendinţă continuă de declin.

Protecţia civilă a anunţat că din cei infectaţi iniţial 132.282 au fost declaraţi vindecaţi miercuri, faţă de 129.401 cu o zi înainte.

Agenţia a mai precizat că 2,038 de milioane de oameni au fost până acum testaţi pentru depistarea noului coronavirus, faţă de 2 milioane marţi, la o populaţie de 60 de milioane.

UPDATE 21:00 - Toate aeroporturile italiene se vor redeschide din 3 iunie

 

Toate aeroporturile italiene se vor putea redeschide începând cu 3 iunie, a anunţat miercuri ministrul Transporturilor şi Infrastructurilor, Paola De Micheli, relatează AFP.

"Va fi posibilă redeschiderea tuturor aeroporturilor începând cu 3 iunie, când vor fi din nou permise transferurile interregionale şi internaţionale", a explicat Paola De Micheli în faţa deputaţilor, în timp ce peninsula iese treptat din cele două luni de izolare impuse pentru a opri epidemia de coronavirus.

UPDATE 10:00 Suedia are cel mai ridicat număr de decese provocate de Covid-19 pe cap de locuitor din Europa

 

Suedia, care a optat pentru o strategie mai puţin restrictivă pentru combaterea noului coronavirusului comparativ cu alte state europene, a înregistrat în ultimele şapte zile cel mai ridicat număr de decese pe cap de locuitor din Europa din cauza COVID-19, transmite Reuters.

Autorităţile suedeze au menţinut deschise majoritatea şcolilor, restaurantelor şi afacerilor, în timpul pandemiei. Deşi numărul deceselor este în scădere, Suedia a consemnat 6,25 de decese la un milion de locuitori pe zi, potrivit mediei aferente unei perioade de 7 zile, între 12-19 mai. Acesta este cel mai ridicat nivel din Europa şi peste cel din Marea Britanie, de 5,75 decese la un milion de locuitori.

Pe parsurul pandemiei, Suedia a înregistrat însă mai puţine decese pe cap de locuitor comparativ cu Marea Britanie, Spania, Italia, Belgia şi Franţa, ţări care au optat pentru impunerea unor măsuri stricte de distanţare socială, dar mult mai multe faţă de statele vecine Danemarca, Norvegia şi Finlanda, scrie News.ro.

Strategia Suediei, bazată în mare parte pe măsuri voluntare de distanţare socială şi igienă de bază, a fost criticată de unii ca fiind un experiment periculos pentru vieţile oamenilor, dar a fost şi promovată ca un viitor model de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Strategia deschisă a Suediei pare să fi atenuat impactul economic al pandemiei, creşterea încetinind mult mai puţin în primul trimestru, comparativ cu Danemarca şi Norvegia.

 

 

UPDATE 08:00 Record de peste 1.000 de morţi în Brazilia în 24 de ore

 

Brazilia a depăşit pentru prima dată pragul de 1.000 de morţi din cauza coronavirusului într-o zi, cu 1.179 de decese în ultimele 24 de ore, ridicând totalul morţilor la 17.971, a anunţat marţi seară Ministerul Sănătăţii, citat de AFP.

Ţara cu 210 milioane de locuitori, care a detectat 271.628 cazuri de COVID-19, înregistrase, la 12 mai, un maxim de 881 de morţi în 24 de ore.

Dacă tendinţa se confirmă în următoarele zile, Brazilia, cea mai afectată ţară din America Latină, va cunoaşte o fază de accelerare a pandemiei, al cărei vârf este prevăzut de experţi la începutul lunii iunie.

Luni, Brazilia a devenit a treia ţară din lume ca număr de contaminări cu coronavirusul, urcând de la locul al şaselea, în spatele SUA şi Rusiei.

Italia, lovită grav de pandemie

 

Republica cehă a raportat cel mai mare număr, zilnic, de noi cazuri, de mai bine de o lună - 111. Pe de altă parte, carantină a luat sfârșit, în Italia.

Așa că abia acum, rudele au ocazia să-și ia rămas bun, așa cum se cuvine, de la cei răpuși de Covid, în ultimele două luni.

Pandemia de coronavirus a decimat generaţia vârstnică din Lombardia, lăsând în urmă un potop de lacrimi, durere şi regrete.

Raportat la populaţie, comunitatea din orăşelul Nembro, de la poalele Alpilor, a fost poate cel mai greu lovită.

În Italia media de vârsta a victimelor pandemiei a rămas ridicată, la 80 de ani.

Ben Wedeman, Corespondent CNN: "Pentru orăşelul Nembro, martie a fost luna morții. E de-ajuns să revezi anunțurile mortuare. Această femeie a murit pe 7 martie. Acest bărbat - pe 8, femeia aceasta tot pe 7 martie, iar cealaltă - pe 9. Încă un bărbat - pe 7."

Zeci și zeci de oameni s-au stins în căminele de bătrâni. Din păcate, autorităților locale le-a luat peste 6 săptămâni să înceapă testarea tuturor vârstnicilor.

Şi în azilurile din Milano, noul virus a comis ceea ce localnicii numesc un masacru.

Spunea o îngrijitoare care a filmat aceste imagini ca o mărturie a dramelor de la apogeul crizei sanitare.

Cum spitalele erau arhipline, unor cămine li s-a cerut să accepte şi pacienţi cu COVID-19, ceea ce a crescut semnificativ mortalitatea în aceste aşezăminte.

Ben Wedeman: "Aici sunt îngropate victimele pandemiei pe care nu le-a recuperat nimeni din spitale ori aziluri. Asta pentru că mulți nu aveau familii. Au murit singuri și nu-i jelește nimeni".

Viaţa merge însă înainte, chiar dacă criza sanitară e dublata acum de o criză economică, oamenii se gândesc la vacanţa de vară. Francezii se pot deplasa peste tot în ţară, exista însă şi un "dar".

Prinţul Charles s-a alăturat campaniei să culegem pentru Marea Britanie, îndemnându-i pe oameni să-i ajute pe fermierii rămaşi fără mână de lucru a muncitorilor sezonieri pentru strânsul recoltei.

Rusia a depășit pragul de 300.000 de cazuri

 

Între timp, Rusia a trecut de 300.000 de cazuri de infectare depistate. Doar Statele Unite au raportat mai multe, pe glob.

Ministerul rus al aparii a amenajat un spital de campanie la cea mai mare mina de aur din Siberia, pentru a-i trata pe minerii care au contractat Sars.Cov.2

Însă tot mai multe cadre medicale se plâng ca nu au primit bonusurile generoase promise de guvern pentru cei din linia întâi a luptei cu pandemia - respectiv echivalentul a 1.100 de dolari pentru medici și jumătate din această sumă pentru asistenţi medicali.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult