Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Coreea de Sud va achita o factură de 2 milioane de euro, în numele delegației pe care Phenianul a trimis-o la JO de iarnă

Guvernul sud-coreean a aprobat, miercuri, alocarea unui buget de peste două milioane de euro care să acopere cheltuielile rezultate din găzduirea delegației nord-coreene la Jocurile Olimpice de iarnă de la PyeongChang.

Factura de 2,86 miliarde de woni (n.r - 2,13 milioane euro) va servi la plata cheltuielilor de transport, cazare, hrană şi alte cheltuieli pentru cele 229 de majorete, echipa de taekwondo şi a cei aproximativ 140 de artişti trimiși de Phenian în Coreea de Sud, a precizat Ministerul sud-coreean al Unificării într-un comunicat, potrivit AFP.

În ceea ce îi priveşte pe cei 22 de sportivi nord-coreeni care participă la JO 2018, factura în cazul lor va fi achitată independent de către Comitetul Olimpic Internaţional (CIO).

Ministrul Unificării, Cho Myoung-gyon, aflat în fruntea Consiliului de Promovare a Comerţului Sud-Nord, care alocă aceste fonduri, a explicat că prezenţa nord-coreeană la Jocurile Olimpice a oferit un impuls esenţial pentru îmbunătăţirea relaţiilor inter-coreene şi a păcii peninsula coreeană. El a recunoscut, totuşi, preocupările legate de participarea Coreei de Nord.

„Am ţinut cont de regulile CIO, de normele internaţionale şi de sancţiunile împotriva Nordului", a spus ministrul, citat de agenţia Yonhap, informează Agerpres.

Citește și
kim jong un si sora
Kim Jong Un a cerut "sporirea climatului cald de reconciliere" cu Sudul

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a lăudat calitatea primirii pe care autorităţile din Coreea de Sud i-au rezervat-o surorii sale Kim Yo-jong, cu ocazia vizitei istorice a acesteia la Jocurile Olimpice.

Kim Yo-jong i-a înmânat sâmbătă preşedintelui sud-coreean Moon Jae-in o invitaţie din parte fratelui ei la un summit care va avea loc la Phenian. Preşedintele Coreei de Sud nu a acceptat imediat, indicând că este necesară îndeplinirea unor „condiţii bune" pentru ca acest lucru să se întâmple.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult