Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Coreea de Sud a trimis un câine la aeroport pentru a depista gândacii de pat, după Jocurile Olimpice de la Paris

Coreea de Sud a trimis un câine să adulmece gândacii de pat la principalul său aeroport internațional, pentru a reduce riscul pătrunderii insectelor în țară după Jocurile Olimpice de la Paris.

Ceco, un beagle în vârstă de doi ani, muncește acum la Aeroportul Internațional Incheon, fiind singurul câine din țară antrenat să detecteze mirosul de feromoni emis de gândacii de pat, notează Sky News.

Cățelul este capabil să verifice dacă într-o cameră de hotel standard există aceste creaturi care sug sânge, în mai puțin de două minute, a declarat Kim Min-su de la compania de control al dăunătorilor Cesco.

Anul trecut, autoritățile din Paris s-au grăbit să ia măsuri la nivel național, înainte de începerea Jocurilor, după ce gândacii de pat ar fi fost depistați în case, cinematografe, spitale și trenuri.

Îngrijorate că epidemia ar putea distruge evenimentul, autoritățile au desfășurat o campanie pentru a eradica orice infestare.

Citește și
gandac de apa gigant
Gândaci de apă giganți, supranumiți ”mușcătorii de degete”, descoperiți pentru prima dată într-un loc preferat de turiști

Cesco a făcut echipă cu ministerele transporturilor și securității, precum și cu agenția sa de control și prevenire a bolilor, și colaborează cu companiile aeriene și cu aeroportul pentru a examina călătorii la sosire.

Zborurile care sosesc direct de la Paris sunt dezinfectate o dată pe săptămână, în comparație cu rata normală de o dată pe lună, iar serviciul de carantină al aeroportului este pregătit să intre în acțiune în cazul în care un focar este detectat într-o aeronavă sau în aeroport.

Coreea de Sud a trimis 144 de sportivi să concureze la Jocurile Olimpice, care s-au încheiat oficial duminică seara, terminând pe locul opt în clasamentul general al medaliilor cu 13 medalii de aur, nouă de argint și 10 de bronz.

Câinele Ceco și echipa sa au fost mobilizați pe măsură ce mai mulți sportivi, fani și oficiali au început să sosească de la Paris - și vor continua să lucreze până la 8 septembrie.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult