Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Coreea de Nord interzice femeilor să poarte același nume cu cel al fiicei lui Kim Jong-un

Autoritățile din Coreea de Nord obligă fetele și femeile să își schimbe numele dacă sunt numite "Ju Ae" - numele fiicei lui Kim Jong Un, informează Radio Free Asia (RFA), citat de Business Insider.

Postul de radio a citat două surse anonime care au spus că guvernele locale din orașele Jeongju și Pyongsong au emis ordine pentru ca femeile să-și schimbe certificatele de naștere.

"Ieri, Ministerul Securității din orașul Jeongju a chemat femeile înregistrate la departamentul de înregistrare a rezidenților sub numele 'Ju Ae' pentru a-și schimba numele", a declarat unul dintre locuitori.

Acesta a povestit că o fetiță de 12 ani, din cartierul său, se numea Ju Ae, iar părinților ei li s-a cerut să se prezinte la Ministerul Securității pentru a-i schimba certificatul de naștere.

Autoritățile au precizat că numele ei este acum rezervat persoanelor cu "cea mai înaltă demnitate", a adăugat sursa anonimă.

Citește și
Kim Yo Jung
Coreea de Nord condamnă Occidentul pentru sprijinul oferit Ucrainei: "Ați depășit linia roșie. SUA, principalul criminal"

Kim Ju Ae, despre care se crede că are 10 ani, este singurul dintre cei trei copii ai lui Kim Jong-un care a fost prezentat publicului.

Ea și-a făcut debutul când a inspectat alături de tatăl ei pregătirile pentru testarea rachetelor balistice intercontinentale, în noiembrie 2022.

Fetița a fost pusă din nou în lumina reflectoarelor miercuri, participând la un banchet de stat foarte mediatizat și făcându-și fotografii cu cei mai importanți generali nord-coreeni.

Atenția acordată fiicei lui Kim a dus la speculații potrivit cărora aceasta ar putea fi pregătită pentru a-i succeda tatălui său.

Liderul de la Phenian a interzis purtarea numelui "Jong-un"

Kim însuși a interzis persoanelor să poarte numele "Jong-un", ordonând în 2014 celor care aveau numele său să-și modifice în mod legal certificatele de naștere.

"Directiva a fost 'voluntară', dar, după cum știm, puține lucruri sunt voluntare în Coreea de Nord, mai ales când vine vorba de ordinele primite de la conducere", a declarat pentru, Insider, Soo Kim, fost analist CIA, care ]n prezent este analist politic la grupul de reflecție Rand Corporation, cu sediul în SUA.

"Așa că această interdicție a numelui nu este ceva ieșit din comun pentru Coreea de Nord", a spus ea. Dar este prea devreme pentru a ști ce îi rezervă viitorul fiicei lui Kim, iar acest lucru ne spune doar că el vrea ca copilul său să fie văzut, a declarat Soo Kim.

Regimul de la Phenian nu a confirmat încă faptul că Ju Ae a fost desemnată pentru succesiune, iar mass-media de stat nu a început nici ea ungerea și glorificarea obișnuită a unui succesor desemnat.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult