Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Coreea de Nord îi cere lui Trump să n-o mai provoace „în mod deliberat”

Coreea de Nord i-a cerut Administrației Trump să nu inducă în eroare opinia publică și să nu mai „provoace în mod deliberat” autoritățile nord-coreene.

Statele Unite nu trebuie să „provoace în mod deliberat" Coreea de Nord desfăşurând active strategice în Coreea de Sud şi ridicând aspecte legate de drepturile omului, a transmis agenţia nord-coreeană de presă KCNA, care citează un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe.

Potrivit oficialului e la Phenian, Washingtonul nu trebuie să interpreteze în mod greşit „intenţia iubitoare de pace" a Coreei de Nord drept un semn de slăbiciune şi să continue presiunile şi ameninţările militare.

Preşedintele american Donald Trump, care şi-a îmblânzit retorica faţă de Phenian în perspectiva apropiatei sale întâlniri cu liderul nord-coreean Kim Jong-un, a afirmat că va menţine sancţiunile şi presiunile asupra Coreei de Nord şi nu va „repeta greşelile administraţiilor precedente", subliniind că atitudinea sa dură a dus la recentele progrese.

La summitul lor istoric din 27 aprilie, Kim Jong-un şi preşedintele sud-coreean Moon Jae In au promis „denuclearizarea completă" a Peninsulei coreene, fără a evoca însă niciun pas concret în acest sens.

Citește și
kim jong un
Kim Jong-un a transmis Chinei că este angajat să denuclearizeze peninsula

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult