Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Coreea de Nord, alarmată de atitudinea SUA

Your browser doesn't support HTML5 video.

Ministrul de externe al Coreii de Nord s-a declarat sâmbătă din ce în ce mai alarmat de atitudinea Statelor Unite faţă de ţara sa izolată, care însă a rămas ferm angajată să pună în aplicare acordul nuclear la care a ajuns cu Washingtonul în iunie.

Statele Unite şi Coreea de Nord s-au angajat să pună capăt programului nuclear al Nordului, precum şi asupra păcii în Peninsula Coreea într-un acord la care au ajuns liderii lor la sfârşitul lunii iunie la Singapore, relatează Agerpres, citând Reuters.

"RPDC îşi menţine ferm hotărârea şi angajamentul de a implementa Declaraţia Comună RPDC-SUA în mod responsabil şi cu bună credinţă", a declarat Ri Yong Ho, referindu-se la ţara sa cu numele ei oficial, Republica Populară Democrată Coreeană.

"Cu toate acestea, sunt alarmante acţiunile insistente manifestate în SUA de a se întoarce la trecut, departe de intenţia liderului lor", a adăugat el.

Secretarul de stat american Mike Pompeo a cerut ţărilor din sud-estul Asiei la întâlnirea lor regională de la Singapore în această săptămâna să menţină sancţiunile asupra Coreii de Nord, dar s-a declarat optimist că acordul de a pune capăt programului nuclear nord-coreean va fi implementat.

"Am iniţiat măsuri de bunăvoinţă, printre altele, un moratoriu privind testele nucleare şi testele de lansare a rachetelor şi desfiinţarea terenurilor de teste nucleare", a declarat Ri într-un comunicat remis forumului Asociaţiei Naţiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN).

"Cu toate acestea, Statele Unite, în loc să răspundă la aceste măsuri, ridică mai tare vocea pentru menţinerea sancţiunilor împotriva RPDC şi nu arată o atitudine de retragere chiar de la declararea sfârşitului războiului, un prim pas fundamental pentru asigurarea păcii în Peninsula Coreea", a adăugat el.

Coreea de Nord, sprijinită de China, a luptat împotriva Sudului şi forţelor ONU conduse de SUA în Războiul din Coreea (1950-53), care s-a încheiat printr-un simplu armistiţiu şi nu un tratat de pace

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult