Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Coreea de Nord a confirmat că a testat un nou tip de rachetă balistică

Your browser doesn't support HTML5 video.

Administrația de la Phenian a confirmat că a testat un nou tip de rachetă balistică, de pe un submarin, în noaptea de marți spre miercuri.

Este vorba despre un proiectil capabil să transporte o armă nucleară și care a fost lansat de pe un submarin.

Autoritățile de la Phenian au prezentat câteva fotografii care ar fi de la acest test, în premieră pentru regimul nord-coreean.

Analiștii militari consideră că asistăm la o escaladare a acțiunilor militare ale Phenianului, față de recentul test cu rachetă din luna mai, pentru că această rachetă poate fi trasă de pe un submarin.

Acest lucru constituie o ameninţare la adresa Statelor Unite, chiar cu o zi înaintea reluării negocierilor dintre Phenian și Washington referitoare la programul nuclear nord-coreean.

Citește și
Test cu rachete in Coreea de Nord, supervizat de Kim Jong-Un
Coreea de Nord ar fi lansat o rachetă de pe un submarin

Racheta, a unsprezecea lansată de Coreea de Nord anul acesta, ar fi parcurs o distanță de 450 de kilometri până a aterizat în mare. Racheta a urcat până la o altitudine de 910 kilometri, adică de două ori altitudinea Stației Spațiale Internaționale.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult