Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Coreea de Nord a condamnat doi adolescenți la muncă silnică pentru că s-au uitat la K-drama. „Și-au ruinat propriul viitor”

Coreea de Nord a condamnat public doi adolescenți la 12 ani de muncă silnică pentru că s-au uitat la seriale sud coreene (K-drama), arată o înregistrare obținută de BBC.  

Înregistrarea, care pare să fi fost filmată în 2022, arată doi băieți de 16 ani încătușați în fața a sute de studenți pe un stadion în aer liber.

De asemenea, se vede cum ofițeri în uniformă îi mustră pe băieți pentru că nu „reflectă profund asupra greșelilor lor".

Divertismentul sud-coreean, inclusiv televiziunea, este interzis în Nord. În ciuda acestui fapt, unii sunt pregătiți să riște pedepse severe pentru a avea acces la K-dramas, care au o popularitate în creștere.

Astfel de imagini sunt rare deoarece Coreea de Nord interzice ca fotografiile, videoclipurile și alte dovezi ale traiului din țară să fie dezvăluite.

Citește și
Kim Jong-un
Coreea de Nord va desființa agenţiile care lucrează pentru reunificarea cu Coreea de Sud. Kim Jong-un: "E principalul inamic"

Înregistrarea video a BBC sugerează că autoritățile sunt mai dure cu astfel de incidente. Clipul ar fi fost distribuit în Coreea de Nord pentru educație ideologică și pentru a-i avertiza pe cetățeni să nu repete astfel de fapte.

În videoclip apare o persoană care repetă propaganda de stat. „Cultura putredă a regimului marionetă s-a răspândit chiar și la adolescenți", spune aceasta într-o aparentă referire la Coreea de Sud. „Au doar 16 ani, dar și-au ruinat propriul viitor".

Băieților le-au fost, de asemenea, dezvăluite identitățile și adresele.

O lege care prevede pedeapsa cu moartea

În trecut, minorii care încălcau legea în acest mod erau trimiși în lagăre de muncă pentru tineri, în loc să fie băgați după gratii, iar pedeapsa era de obicei mai mică de cinci ani.

Cu toate acestea, în 2020, Phenianul a adoptat o lege care prevede că vizionarea sau distribuirea de filme sau seriale sud-coreene este pedepsită cu moartea.

Un dezertor a declarat anterior pentru BBC că a fost forțat să privească un tânăr de 22 de ani cum este împușcat mortal. El a spus că tânărul a fost acuzat că a ascultat muzică sud-coreeană și că a împărtășit filme din Sud cu prietenul său.

Directorul general al Sand, Choi Kyong-hui, a declarat că Phenianul vede răspândirea dramelor și a K-pop-ului ca pe un pericol pentru ideologia sa.

„Admirația pentru societatea sud-coreeană poate duce în curând la o slăbire a sistemului... Acest lucru contravine ideologiei monolitice care îi face pe nord-coreeni să venereze familia Kim", a spus ea.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult