Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Copertă emoționantă Time: Trump și fetița în lacrimi, devenită simbol în SUA

Cea mai recentă copertă a revistei Time a devenit ”viral” pe rețelele de socializare.

Coperta îl ilustrează pe președintele SUA, Donald Trump, în timp ce se uită spre o fetiță care plânge după ce a fost despărțită de mamă ei, imigrantă din Honduras.

Fetița în vârstă de doi ani care plânge în timp ce mama ei este reținută în McAllen, Texas a devenit un simbol în ultimele zile în SUA.

Un fotograf Getty, premiat cu Pulitzer, a surprins fotografia care a emoționat opinia publică din SUA. ”A fost greu pentru mine să asist la scenă. După ce s-a terminat, au fost urcați într-o dubă. M-am oprit să trag aer. Tot ce voiam era să o ridic în brațe. Dar nu puteam” a explicat fotograful.

Impresionați de reacția publicului american la imagine, cei de la revista Time au realizat pentru copertă o ilustrație în care președintele Trump se uită zâmbitor către fetița care plânge, alături de mesajul: "Bine ați venit în America!"

După critici dure, Trump a semnat un decret prin care pune capăt procesului de separare a copiilor de familie în cazul migranților reținuți după ce au fost prinși traversând granița ilegal.

Trump a promis că familiile vor fi ținute împreună, dar în centrele pentru refugiați. Președintele american a insistat până acum că administrația sa nu are altă opțiune decât să-i separe pe copii de părinți, pentru că legile federale și o decizie a justiției l-ar împiedica să procedeze altfel. În ultimele zile însă, programele de știri au transmis imagini sfâșietoare cu fetițe și băieței plângând după ai lor. Imaginile au stârnit furie și au ridicat semne de întrebare în privința moralității.

Până si republicanii s-au temut că asemenea scene ar putea avea un impact negativ pentru partid la viitoarele alegeri pentru Congres, din noiembrie.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult